fbpx

Heb jij groene vingers? Je maakt kans op een pakketje must-have tools voor jouw moestuin van Fiskars

Het kweken van een moestuin brengt veel voordelen met zich mee. Zo bespaar je kosten, werk je aan je eigen welzijn en oogst je heerlijke groenten. Of je nu groene vingers hebt of niet: iedereen kan moestuinieren. Heb je toch een beetje hulp nodig? Fiskars geeft jou 6 tips bij het creëren van een succesvolle moestuin. En nog iets leuks: jij maakt kans op een handig pakketje met goed gereedschap om dit professioneel aan te pakken! Lees snel verder.

Wat kun je winnen?

Wij verloten 1 keer een pakketje must-have tools voor jouw moestuin van Fiskars met daarin:

  • De Xact telescopische spade
  • Ergo handgereedschap (bijvoorbeeld bloem- of plantschepje)
  • Solid plantstok
  • Een snoeischaar

Wil jij graag een pakketje tuingereedschap van Fiskars winnen? Zo maak je kans:

  • Volg @wendyonlinenl & @fiskars op Instagram
  • Like de post van deze winactie
  • Laat in de reacties weten waarom jij het pakketje tuingereedschap van Fiskars wil winnen
  • Schrijf je in via onderstaand formulier

That’s it! En nu maar hopen. De winnaar ontvangt een week na plaatsing een privé bericht vanuit Wendy Online met verdere informatie.

De zes tips van Fiskars

Tip 1: Locatie

De locatie is misschien wel de belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden bij het starten van je zelfvoorzienende tuin. Vooral zonlicht is belangrijk bij het kiezen van een locatie. De meeste eetwaren hebben minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om te gedijen.

Tip 2: Wat staat er op het menu?

Het klinkt logisch, maar kies ervoor om te kweken wat je graag eet. Hou bij het planten rekening met het juiste klimaat, het seizoen en de locatie. Kruiden en groenten zijn het makkelijkst om mee te beginnen.

Tip 3: Verzamel de juiste tools

Zorg ervoor dat je de juiste hulpmiddelen in huis hebt. Het juiste gereedschap hangt natuurlijk af van je tuingrootte en taken, maar een spade en wat snoeischaren komen altijd van pas. De Fiskars Solid tuinspade is het perfecte hulpmiddel voor het bewerken van grond, het graven van gaten, afsteken en planten.

Tip 4: Zaden of zaailingen?

Het planten van zaailingen kan je een voorsprong geven, maar sommige planten groeien beter uit zaad. Als je een beginner bent, begin dan met zaailingen als je kruiden of groenten plant. De Fiskars Solid hand-bollenplanter helpt je bij het snel en nauwkeurig planten van zaailingen. Pas hierbij op dat je niet te veel plant. Kleine zaailingen groeien namelijk snel en vullen de ruimtes op en overplanten zal de productiviteit beïnvloeden.

Tip 5: Tijd om te voeden

Hoewel de natuur meer dan in staat is om haar eigen ding te doen, levert het begeleiden van de reis van zaadje tot avondmaal nóg betere resultaten op. Voeg daarom compost toe. Door de grond te voeden, voed je de plant. Compost produceert meer voedselrijke gewassen en veerkrachtige planten. Verwijder onkruid zodat alle voedingsstoffen naar je gewassen gaan. Vergeet ten slotte niet je schoonheden water te geven. De vroege ochtend is hiervoor de beste tijd.

Tip 6: Vergroot de biodiversiteit

Geef altijd terug aan de natuur. Maak ruimte voor dieren in je tuin. Bijen werken bijvoorbeeld snoeihard om onze tuinen, velden en bossen gezond te laten bloeien. Tijd om deze ijverige bestuivend een handje te helpen! Plant inheemse wilde bloemen en bloeiende planten in je tuin en op je vensterbanken. Je kunt genieten van het uitzicht terwijl de bijen smullen. De Fiskars Solid plantstok maakt het planten kinderspel en is het perfecte handgereedschap voor planten en wieden, vooral als je gereedschap nodig hebt voor dicht beplante bedden of balkons. Wist je trouwens al dat bijen dol zijn op de kleur paars?

Over Fiskars

Als toonaangevend premium lifestyle merk in de categorieën tuinieren, koken en creëren, staat Fiskars al sinds 1649 voor hoge kwaliteit en duurzaam design.  We stellen iedere liefhebber in staat om zijn passie te volgen en het leven te creëren dat hij wil. We geloven dat het plezierig, inspirerend en duurzaam maken van onze dagelijkse activiteiten geluk en welzijn creëert dat verder reikt dan huis – naar onze families, onze vrienden, onze gemeenschappen en onze planeet.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF