fbpx

Loop jij wel eens een blotevoetenpad?

Een wandeling op blote voeten kan overal. Het is een leuke activiteit zijn voor zowel jong als oud. Lopen op blote voeten is erg bevrijdend aanvoelen. In Nederland zijn er genoeg blotevoetenpaden om het eens uit te proberen. In onze nieuwe Lente special lees je ook over blotevoetenpaden. 

Wat is het ?

De naam zegt het al, een blotevoetenpad is speciaal gemaakt om met blote voeten op te lopen. Op een blotevoetenpad loop je een korte route met verschillende ondergronden. Van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien. Van alles kan. Je moet dan ook niet bang zijn om een beetje vies te worden.

Variatie

Het ultieme doel achter deze paden is dat je veilig van de natuur kan genieten. Daarnaast is het super ontspannend en ook nog eens gezond. De verschillende ondergronden voelen als een echte voetmassage. De paden kunnen variëren van alleen verschillende ondergronden tot aan zelfs obstakels op de weg. Denk hierbij aan bruggen, boomstronken, wateren of andere houten constructies. Deze variatie zorgt ervoor elke wandeling weer een nieuwe verassing.

Onze top 4

Blotevoetenpad Zeewolde 

Dit blotevoetenpad in Zeewolde is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.30 – 17,30u. Dit pad is circa 2 kilometer lang. Onderweg wordt de route interessant en uitdagend door verschillende opdrachten en informatie. Na afloop staat er koffie en thee of iets anders lekker voor jou klaar.

Blotevoetenpad Brabantse Wal 

Dit blotevoetenpad loopt 2,5 kilometer langs de verschillende plekjes van Landgoed Lievensberg. Je begint bij de monding van die denkbeeldige rivier en wandelt terug naar de bron: het hoogste punt, waar de rivier ontsprong uit de ogen van de Treurbeuk. Aan het begin bestaat het blotevoetenpad, net als bij een echte rivier, uit fijn zand. Hoe dichter je bij de bron komt, hoe grover de ondergrond wordt. Wie doorzet wordt beloond met mooie ronde keien die je de berg opleiden. Waar de keien rotsblokken zijn geworden en je de boomwortels achter je hebt gelaten, heb je het hoogste punt bereikt. Je staat voor de Treurbeuk en kijkt uit over het bos.’

Blotevoetenpad Sfeer van Willems 

Dit blotevoetenpad loopt door een pluktuin met 40 verschillende groenten, klein fruit en kruiden. Deze wandeling is ook zeer geschikt als je eens goed wil aarden. Door direct contact met de aarde, raak je snel weer in balans. Voor de kinderen staan op het pad borden met vragen en weetjes. Deze worden elk seizoenen aangepast. Er is een klimtoren en je kunt er houten bosdieren zoeken.

Blotevoetenpad Gouwe voeten

Een pad dóór en over natuur elementen: de aarde waar je over loopt, de lucht als je op de schommel zit, het water waar je doorheen waadt. Onderweg mag je de vruchten aan de planten en bomen proeven. Langs het blotevoetenpad is veel informatie over de agrarische sector.

Nog meer blotevoetenpaden ontdekken? In onze lente special kan je verschillende routes vinden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF