fbpx

Liefdevol scheiden, zo lukt het jullie ook! – Deel 1

Zo heb je het nooit gewild, ze het verdriet van een scheiding willen besparen, mama en papa voor altijd samen. Nu het toch zover is, wil je zo goed mogelijk uit elkaar gaan, al helemaal voor de kinderen. Dit speciale stappenplan van scheidingsmediator Sissel Pemmelaar helpt je daarbij. Het is makkelijk te onthouden in zo’n stressvolle periode. Kijk maar: de verschillende stappen voor liefdevol scheiden staan in het woord ‘SCHEIDEN’ zelf. Vandaag deel 1.

Samen

Het klinkt misschien raar nu de beslissing is gevallen en jullie juist uit elkaar gaan. Toch is het waar: voor een goede afronding van je scheiding zijn zowel jij, hij en de kinderen nodig. Alleen zo vind je een nieuwe balans tussen wat jij wilt, wat goed is voor de kinderen en waar hij zich ook nog in kan vinden. Zo komt de scheiding niet tussen jullie in te staan als ouders.

Communicatie

Om tot een goed en haalbaar plan voor de toekomst te komen, is het nodig om ieders wensen en verwachtingen te kennen. Je zal met hem en de kinderen moeten blijven praten om dit duidelijk te krijgen. Bedenk dat dit zeker niet het laatste gesprek zal zijn met de vader van je kinderen. Grijp je scheiding aan als een kans om de communicatie weer op gang te brengen als ouders.

Harmonieus

Schrijf op een papiertje dat je dicht bij je houdt: een scheiding is geen gevecht dat ik moet winnen, maar een probleem dat naar alle tevredenheid samen dient te worden opgelost.” Pak dit papiertje erbij op een ‘zwak moment’, zodat je ook dán verstandig blijft.

Emotie

Een scheiding is een rouwproces en daarbij komen emoties los. Accepteer dat en geef jezelf, maar ook de ander en de kinderen de ruimte om het te verwerken. Houd er rekening mee dat jij en hij het rouwproces anders doormaken. Kinderen lopen altijd achter in dit proces, vergeet dat niet. Maak altijd eerst voorlopige afspraken om zo wat rust te creëren. Definitieve afspraken maak je het liefst als de eerste emoties bij jullie allemaal wat zijn gezakt.

Sissel is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Meer weten kijk op www.pemmelaar.nl of stuur haar een mailtje.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF