fbpx

Noortje Herlaar: ‘Vroeger had ik een haat-liefdeverhouding met zingen’

Al zeven jaar schittert ze op de planken, in de beste Nederlandse films en tv-series. Nu is Noortje Herlaar hoofdrolspeelster Peggy in de bejubelde thriller De 12 van Oldenheim (RTL, Videoland). Voor WENDY deelt ze aan de hand van de klassieker van Ramses Shaffy haar lessen in geluk.

Zing

‘Toen ik, voor de musical, fulltime met zingen bezig was, had ik er een haat- liefdeverhouding mee. Dat altijd moeten presteren, iedere ochtend opstaan en maar kijken hoe het er met de stem voor stond, heavy. Nu ik meer film en tv doe, ga ik ouderwets met plezier achter de piano en met de kinderen van mijn vriend muziek maken. Een liefdevolle, rustige manier om in het moment te kunnen zijn. En als je dat samen doet, is het magisch en intiem.’

Vecht

‘Ik heb een groot talent me te voegen naar anderen. Dat heeft me veel gebracht, maar na mijn Mary Poppins-periode leerde ik wat het gevecht van mijn leven was: trouw worden aan mezelf. Ik móest grenzen aangeven. Ze bleven trekken tot ik nee zei. Maar ik hou van mensen en nee zit niet in mijn systeem. Wat mensen zien, is iemand die door de zaal vliegt. Mijn moeder zei: geweldig, toch? Maar niemand, behalve jijzelf, voelt hoe het is. Iedereen ziet de beelden, niemand staat in jouw schoenen. Wat me inmiddels gelukt is: als iets niet leuk is, mag ik dat benoemen van mezelf.’

Benieuwd naar de rest van het interview? Lees het artikel op bladzijde 51 in de ’Somebody’s watching you’ editie van WENDY magazine.  Wil je niets meer missen van WENDY? Neem een abonnement. Je kunt nu kiezen uit één van deze abonnementen. WENDY magazine.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF