fbpx

Leestip: Melissa Kremer schrijft boek Mijn kwaadbloed over haar strijd tegen leukemie

Vandaag is het Wereldkankerdag en deze week delen we elke dag verhalen over leven met kanker. Voor Melissa Kremer is het vandaag niet alleen Wereldkankerdag, maar ook de datum waarop ze zes jaar geleden de diagnose ‘acute lymfatische leukemie’ kreeg. Met haar boek Mijn Kwaadbloed neemt ze haar lezers mee in haar strijd tegen bloedkanker.

Tweede keer leukemie

‘Ik verloor een deel van mezelf toen ik de woorden ‘je hebt acute leukemie’ te horen kreeg’ schrijft Melissa op haar blog mijnkwaadbloed.nl. Ze is 19 jaar als ze voor het eerst met de ziekte te maken krijgt. Haar lichaam wist te herstellen, maar in het voorjaar van 2020 kwam de leukemie terug. Genezing was niet meer mogelijk. Aan tafel bij Jinek vertelt ze over het proces van nu in vergelijking met de eerste keer: ‘Na de eerste diagnose zei ik tegen mezelf dat ik weer zou gaan studeren, en nu ben ik bezig met gesprekken met de uitvaartondernemer.’

‘Door mijn ogen, mijn realiteit’

Schrijven werd een uitlaatklep voor Melissa, en inmiddels heeft ze met haar verhaal meer dan 200.000 mensen weten te raken. Niet alleen op Instagram en op haar website, maar ook in haar boek deelt ze, zoals ze het in haar eigen woorden omschrijft, haar oorlog tegen het monster. ‘Ik wil jullie het leven laten zien door mijn ogen, mijn realiteit.’

Met volle angst vooruit

Hoe eng Melissa de toekomst ook vindt, ze zal altijd genieten van de kleine geluksmomenten die er in het leven zijn. ‘Ik probeer in iedere dag lichtpuntjes te zien. Hoe donker de dagen ook worden, er zijn altijd lichtjes.’

Het inspirerende boek Mijn Kwaadbloed is als pre-order te bestellen. 50 procent van de opbrengst zal gaan naar het onderzoek naar Hematologie, de overige 50 procent schenkt Melissa aan haar familie.

Lees ook dit interview met Melissa:

Melissa uit Hart in Aktie: ‘Ik brak toen ik hoorde dat de leukemie terug is’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF