fbpx

Leesfeest: Verboden Vruchten

Leesfeest week9 1 Leesfeest: Verboden VruchtenJanneke Siebelink is hoofdredacteur Boeken bij bol.com. Voor WENDY online zoekt ze voor de rubriek Leesfeest naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. Deze week schrijft ze over verboden vruchten. En niet zomaar…het is het thema van de Boekenweek van dit jaar.‘There is a charm about the forbidden that makes it unspeakably desirable.’ – Mark Twain

Een thema om eindeloos van te houden: Verboden vruchten. Wie kent ze immers niet? Al datgene waar we naar verlangen, maar eigenlijk niet mogen hebben…

Boekenweekthema

Dit jaar belooft de Boekenweek (zaterdag 25 maart tot zondag 2 april) de meest zinderende Boekenweek aller tijden te worden, dankzij dit zinnelijke thema.

Pre boekenweek-party

Om je alvast een voorproefje te geven, organiseren wij op vrijdag 17 maart een verleidelijke middag/avond ergens op een bijzondere locatie in Utrecht voor jou. Met bijzonder gasten als Herman Koch, Connie Palmen, Ellen Deckwitz. En nog vele anderen. Jij kan hier ook bij zijn! Hoe? Daar lees hier meer over.

Vurige boeken

Om alvast in de stemming te komen, bij deze hartstochtelijke boeken waar het vuur in oplaait en de passie van de pagina’s druipt:

Leesfeest verboden vruchtenVerboden Vruchten – Katja Schuurman

Met deze unieke bundel erotische gedichten en verhalen laat Katja Schuurman zien hoeveel liefde zij koestert voor het geschreven woord. Hoe groot haar liefde is voor de liefde zelf en hoe veelzijdig haar smaak is. Of het nu gaat om de lyrische romantiek van Pablo Neruda of M. Vasalis (mijn favorieten), de scherpe, grove woorden van Charles Bukowski, de gevoeligheid van Remco Campert en Ingrid Jonker, de tragiek van James Salter of de humor van P.F. Thomése en Ilja Leonard Pfeijffer: iedere auteur kan op zijn eigen manier de liefde bedrijven met zijn woorden.

 

leesfeest verboden vruchtenPussy Album – Stella Bergsma

Eva van Liere, 37 jaar, lerares, vrouw, poëzieliefhebster, junk. Ze houdt wanhopig van het leven, maar ervaart dat niet als wederzijds. Ze verloor haar relatie en later haar werk, omdat ze het met een leerling deed. Ze kan zich niet herinneren of dat allemaal gebeurde om hoe ze is, of dat ze zo is omdat dat allemaal gebeurde. Ja, haar leven raakt volledig ontspoord. En ja, ze begint alsnog een relatie met de leerling. Misschien kan zijn liefde haar redden. Of is Eva een gevallen vrouw die nooit meer op zal staan? Die nooit meer op wil staan?

 

leesfeest verboden vruchtenVenus en Adonis – Hafid Bouazza (vertaling)

Venus wordt verliefd op Adonis. Zij probeert hem af te houden van zijn favoriete tijdverdrijf, de jacht. Want o wee als hij sneuvelt bij die gevaarlijke sport. En zij gebruikt al haar verleidingskunsten om Adonis te overtuigen van haar liefde voor hem: overtuigend en bepaald dominant gaat ze daarbij te werk. Maar toch…  Venus en Adonis is gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit de beroemde Metamorphosen van Ovidius – binnenkort tweeduizend jaar dood maar nog springlevend. Want kijk wat Shakespeare heeft gedaan met het klassieke verhaal. En kijk wat Hafid Bouazza doet met Shakespeares taal, en wat een prachtige kunst Marlene Dumas daaraan toevoegt.

leesfeest verboden vruchtenSalam Europa! – Kader Abdollah

Een schitterende oosterse vertelling over de schoonheid en de betekenis van het over de grenzen kijken, waarin realiteit en verbeelding door elkaar lopen. Kader Abdolah (Iran, 1954) is sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationaal succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011) en Papegaai vloog over de IJssel (2014).

Met liefde,

Janneke

Winnen?

Wil jij een tas vol zinnenprikkelende boeken winnen? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. verboden vruchten. Vergeet niet je adresgegevens te mailen!

Deze actie loopt tot 11 maart. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor WENDY online zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF