fbpx

Leesfeest: oh la la verboden vruchten

Leesfeest verboden vruchtJanneke Siebelink is hoofdredacteur Boeken bij bol.com. Voor WENDY online zoekt ze voor de rubriek Leesfeest naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. Deze week duikt ze in het spannende thema: de verboden vrucht.

Oh wat een zinderend en zinnelijk thema voor de komende Boekenweek: verboden vruchten. Ik ben heel benieuwd wat er door jouw gedachten gaat, denkend aan dit thema. Misschien is het heel onschuldig zoals chocola, wijn of een sigaret. Waarschijnlijker is dat het verder gaat.

Verboden vruchten van Katja Schuurman

verboden vruchtenEen slimme uitgever heeft bedacht, toen het thema bekend werd gemaakt voor dit jaar, dat een dichtbundel vol verleidelijke woorden samengebracht door een evenzo verleidelijke dame vast een slimme move zou zijn. En dat is het ook: de gedichten in de bundel Verboden vruchten behoren tot de elite van wellustige woordenkunst. Opzwepend, wulps, ritmisch. Draaiend van genot ontvangt je lichaam de zinnen.

Katja: ‘Seks verbindt, is helend, lief, hard, geil, ingewikkeld, vanzelfsprekend, lucht op, laat leven, lachen, juichen. Zolang het uit liefde is zouden we allemaal zoveel vaker moeten vrijen. Omdat de wereld daar beter van wordt. Dat weet ik zeker. Al die gefrustreerde zielen ontdaan van wat verwordt tot gif, indien niet vanuit liefde en lust uit het lichaam verlost. Het zijn woorden. Steeds weer woorden. Maar de hersenen zijn de meest erogene zone volgens mij, en woorden worden beelden en beelden worden orgasmes.’

Erotische intelligentie, pruimen op sap en andere boeken om in de stemming te komen

Seks, het ultieme handboek – Emma Jane Taylor

Sex het ultieme handboekVan voorspel tot rollenspel. Sex – het ultieme handboek geeft antwoord op al je vragen over seks die je nooit durfde te stellen. Sexperts Em en Lo verbreden je horizon en laten je (opnieuw) kennis maken met je eigen lichaam en dat van je partner. Na het lezen van dit smaakvol vormgegeven boekje, zal je leven onder de lakens nooit meer hetzelfde zijn – althans, dat beloven ze…

Zout op mijn huidBenoïte Groult

Zout op mijn huid‘Graag en vaak herlees ik Zout op mijn huid. Het zindert, staat vol met scherpe inzichten en is hier en daar verrassend geestig. Het is een pleidooi voor de hartstocht.’ Aldus Susan Smit.

Zout op mijn huid, de meeslepende, inmiddels klassieke roman over de onbegrensde liefde tussen een intellectuele vrouw en een zeeman.

 

 

Erotische intelligentie – Esther Perel

Erotische intelligentieIn onze huidige maatschappij zijn de belangrijkste waarden die we nastreven in een relatie: gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Deze waarden zijn echter dodelijk voor een opwindend seksleven, dat juist gebaat is bij machtspelletjes, oneerlijke voordelen en verleidelijke manipulaties. Perel neemt ons mee in deze paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan in een sterke relatie. Als psychotherapeut heeft ze veel stellen met deze problematiek behandeld. In dit heldere, soms provocerende boek, dat werkelijk oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, put ze uit de rijke ervaring die ze in haar praktijk heeft opgedaan. Kijk ook eens naar haar inspirerende TED Talk!

Pruimen op sap – Ewoud Sanders

Pruimen op sapTaalhistoricus en journalist Ewoud Sanders ontleedt in 26 letters het ontstaan én gebruik van erotische woorden. Hij schreef hét boek voor iedereen die meer wil weten over de cultuurhistorische achtergrond van ons minnespel. Van quicky tot dildo en van clitoris tot onanie: de meest verboden en veelgebruikte termen passeren de revue. In het kader van Nice to Know.

 

Winnen?

Wil jij een van de drie tassen vol prachtige boeken winnen? Laat ons weten wat jouw verboden vrucht is en mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Verboden vrucht. Vergeet niet je adresgegevens te mailen!

Deze actie loopt tot 30 maart. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Met liefde! Janneke

 

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF