fbpx

Leesfeest: Jane Austen

Leesfeest Jane AustenOp 18 juli dit jaar is het 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed. Janneke Siebelink, hoofdredacteur boeken van Bol.com, vertelt dit keer in de rubriek Leesfeest waarom de schrijfster zo bijzonder was en tipt haar beste boeken.

De boeken van Jane Austen geven de lezers een levendig beeld van het leven van de middle en upper class op het Britse platteland in de vroeg 19de eeuw. Met sprankelende dialogen werkt zij het schijnbaar beperkte thema rond liefde en huwelijk uit met ironie, humor en een levendige pen. En dat alles in een heerlijke Engelse sfeer. Licht van toon en met een oprechte afkeer van hypocrisie. Maar ook kritisch ten opzichte van de toen geldende normen, waarden en regels. Veel persoonlijke gebeurtenissen uit Jane Austen’s leven heeft zij in haar boeken verwerkt. Wereldwijd worden haar boeken door miljoenen gelezen en zijzelf en haar werk zijn een inspiratiebron voor vele verfilmingen, andere schrijvers en academische studies.

Dit zijn de mooiste heruitgaves van Jane Austin.

De abdij van Northanger

Leesfeest Jane Austen

Emma en Trots en vooroordeel zijn in Nederland bekender, maar De abdij van Northanger is van al Austens romans het boek dat je het beste humeur bezorgt.

 

 

Emma

Leesfeest Jane AustenDit boek beschrijft het romantische avontuur dat Emma Woodhouse beleeft wanneer zij haar vriendin Harriet wil koppelen aan de elegante Mr. Elton. Maar haar goedbedoelde pogingen krijgen onvoorziene gevolgen.

 

 

Verstand en gevoel

Jane Austen

Hoofdpersonen zijn de verstandige Elinor Dashwood en de gevoelige Marianne Dashwood. Marianne laat zich het hoofd op hol brengen door de charmante Willoughby, terwijl Elinor dit met lede ogen aanziet. Kan haar zusje niet eens wat verstandiger zijn? En zullen ze ondanks alle tegenslagen beide de ware liefde vinden? Een heerlijk en tijdloos boek.

 

Winnen?

Wil je een tas vol mooie boeken winnen voor jouw Valentijn? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Jane Austen. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden.

Deze actie loopt tot 17 februari 2017. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

 

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com .Voor Wendy zoekt Janneke naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF