fbpx

Leesfeest: boeken over het vinden van geluk

 ‘For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness’

– Ralph Waldo Emerson

Plezier gaat vooraf aan geluk. Plezier is een voorwaarde om vriendschappen te sluiten en samen te werken. Het is de bron van creativiteit en innovatie. Meer plezier betekent meer succes, maar ook meer rust, zelfvertrouwen, charisma, veerkracht en moed.

Vrede, vrijheid, verlichting

Plezier on demand

Chade-Meng Tan, een van Google’s eerste medewerkers (nummer 107), schreef voor Google het mindfulnessprogramma Search Inside Yourself. Hij heeft een fantastische TED-talk gegeven voor de Verenigde Naties en is oprichter van een stichting die zich richt op het bevorderen van Vrede, Vrijheid en Verlichting in de wereld.

In zijn onlangs verschenen boek Plezier on Demand laat hij zien hoe je door mindfulness het vermogen aanboort om plezier te hebben. Hoe meer je oefent, des te sneller het gaat. De meeste mensen zijn zich hier niet van bewust, maar het is werkelijk mogelijk om je geluk naar een hoger plan te tillen. Vergeet uren, dagen en jaren mediteren: in ‘Plezier on demand’ schrijft Chade-Meng Tan dat je maar 15 seconden per dag nodig hebt om meer plezier, succes en rust te ervaren. Dit aan de hand van het programma ‘verstandige luiheid’ dat is gebaseerd op de drie pijlers innerlijke rust, inzicht en geluk.

Meer plezier, geluk & rust? 

Een schatkist vol geluk

Schatkist vol geluk

Deze ‘schatkist van het geluk’ bevat 52 kaarten, voor elke week één. Met telkens twee tips die je dichter bij een positiever en gelukkiger leven brengen. De tweede tip is moeilijker te realiseren dan de eerste. Geluk komt immers niet uit de lucht vallen. Alle adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van 100 geluksexperts uit meer dan 50 landen. Een bondige handleiding geeft wat meer achtergrond. De gelukskaarten passen perfect in een portefeuille. Met de bijgesloten magneet kun je de kaartjes ook ophangen aan de koelkast of aan je bureau.

De maakbaarheid van het gelukSonja Lyubomirsky

Maakbaarheid van het geluk

In dit boek toont Sonja Lyubomirsky aan dat geluk bij de geboorte al voor 50 procent vastligt, voor 10 procent wordt bepaald door de omstandigheden en voor 40 procent door doelbewuste acties. Ze leert ons allereerst ons huidige geluksniveau te bepalen en geeft vervolgens een aantal duidelijke strategieën waarmee we dat geluksgevoel kunnen vergroten en laten voortduren (denk aan oefeningen in dankbaarheid, aardig zijn en optimisme). Lyubomirsky kiest daarbij voor een individuele benadering: ze helpt ons de geluksoefeningen te kiezen die bij ons karakter, onze leefomstandigheden en persoonlijke doelen passen. Doe ze dagelijks en word een gelukkiger mens!

Geluk voor kinderen

Schermafbeelding 2017 03 28 om 13.35.09 Leesfeest: boeken over het vinden van geluk

Geluksexpert Leo Bormans, auteur van het succesvolle The World Book of Happiness, schreef nu ook voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Lees samen met je kind of kleinkind de tien verhalen over bijzondere vogels, bewonder de kleurrijke illustraties van Sebastiaan Van Doninck, en laat je leiden door de tips, opdrachten en weetjes aan het eind van elk verhaal.

Een doosje vol geluk

Een doosje vol geluk

Dit doosje vol geluk is gemaakt van handgeschept en in de zon gedroogd papier, afkomstig van de moerbeiboom. Bloemblaadjes, gras, blad en schors zijn duidelijk zichtbaar. Met behulp van eeuwenoude technieken wordt dit papier vervaardigd zonder de boom om te hakken of het milieu te verstoren. Handgemaakt in Thailand. Neem op gevoel en met behulp van de pincet een rolletje uit de doos… en laat je inspireren door het gevonden geluk.

 

Winnen?

Wil jij een tas vol geluk winnen? Laat ons weten wat geluk voor jou inhoudt, en mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Geluk. Vergeet niet je adresgegevens te mailen!

Deze actie loopt tot 6 april. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Tot volgende week! Janneke 

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF