fbpx

Leesfeest: boeken die je helpen rust te vinden

LeesfeestJanneke Siebelink is hoofdredacteur Boeken bij bol.com. Voor WENDY online zoekt ze voor de rubriek Leesfeest naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. Aangezien het de maand van de filosofie is, bespreekt ze deze week boeken die in het teken van rust staan.

Zij die alle stilte vreezen
Hebben nooit hun hart gelezen.

C.S. Adama van Scheltema (De Stilte)

Elk jaar in april organiseert de Stichting Maand van de Filosofie de Maand van de Filosofie. Jaarlijks wordt er een nieuw thema gekozen, verschijnt het essay van de Maand van de Filosofie en wordt er een prijs uitgereikt aan het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek. Afgelopen jaar was dat René ten Bos met Bureaucratie is een inktvisDit jaar is het thema Rust. Daarom: vijf boekentips om rust te vinden in tijden van onrust.

Mindfulness Doeboek – Eva Brobbel

MIndfulness doeboekMet de ruim 60 oefeningen in dit boek en de 10 bijbehorende meditaties op audio kun je direct thuis aan de slag. Iedere week zijn er andere (schrijf)opdrachten, invuloefeningen, tests en tips binnen een bepaald thema, zoals het beter omgaan met stress en meer (zelf)compassie. Na 8 weken ken je niet alleen alle ins en outs van deze aandachtstraining, maar heb je ook ervaring opgedaan met mediteren en met hoe je vaker aanwezig kunt zijn in het moment. Geen overbodige luxe in onze drukke maatschappij vol prikkels en afleiding.

Rust, geheim recept voor levenskwaliteit – Robert Bridgeman

RustOm tot rust te komen, ga je met vakantie, misschien wel naar een ver oord, maar is dat werkelijk nodig? Wat als je hier en nu rust kunt ervaren? Als je wel druk bent, maar je niet meer druk hoeft te maken? Je de werking van je hersenen en zenuwstelsel begrijpt en over de juiste technieken beschikt om meer rust te ervaren? En hoe zorgen ze binnen Google eigenlijk voor rust en ontspanning? Dit boek leert je rust te integreren in je leven om zodoende meer ontspannen, intenser en bewuster te leven. Beweging, ademhaling en meditatieoefeningen hebben een rol, maar ook moderne technieken helpen je verrassend gemakkelijk tot rust te komen.

Meer rust in je hoofd – Karin Bosveld

Meer rust in je hoofdJe kunt je leven als te vol en te druk ervaren. Je wilt overal bij zijn, overal een waardevolle bijdrage leveren en een zo goed mogelijk leven creëren voor jezelf, je partner en kinderen. Kan het leven niet eenvoudiger en rustiger? De meeste ballast zit in je eigen hoofd. Om meer rust te ervaren, hoef je je leven niet 180 graden om te gooien. In dit boek geeft Karin Bosveld acht eenvoudige principes voor een leven met meer rust en minder ballast.

Tien geboden voor innerlijke rust – Lisette Thooft

Tien geboden voor innerlijke rustZijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Neem pauze om de accu weer op te laden. ­Gewoon nu! En laat je inspireren door de wijze lessen van Lisette. Zij weet wat werkelijk helpt als je streeft naar innerlijke rust. En die kennis deelt ze in het praktische, wijze en geestige Tien geboden voor innerlijke rust.

Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven – Ignaas Devisch

RusteloosheidWie denkt dat rusteloosheid een ziekte is van deze tijd, heeft het mis. Al eeuwenlang zoekt de mens een uitweg voor een probleem dat hij zelf veroorzaakt: een te vol leven. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het juist een van onze voornaamste drijfveren? Passie, creativiteit en verlangen bestaan bij gratie van ongedurigheid, aldus filosoof en medicus Ignaas Devisch. In weerwil van alle pleidooien om te vertragen en de roep om spiritualiteit en ascese, breekt dit boek een lans voor de positieve kanten van een mateloos leven.

Winnen?

Wil jij een tas vol inspirerende boeken winnen? Like het bericht op Facebook en win!

Tot volgende week! Janneke

 

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF