fbpx

Last van een hoge werkdruk? Wij geven tips!

We hebben in onze maatschappij (helaas) te maken met een hoge werkdruk. Nog even aan die deadline werken, nog even naar die meeting, nog even een presentatie geven, nog even… Soms wordt het gewoon allemaal te veel en dat is heel normaal. Wij geven tips voor een té hoge werkdruk.

1. Stop met uitstelgedrag

Beginnen de werkzaamheden zich op te stapelen en stel je steeds de ‘minder belangrijke’ taken uit? Niet doen! Hierdoor heb je altijd het gevoel dat je nog iets moet, en het gevoel van moeten veroorzaakt stress. Maak voor iedere dag een to-do lijstje en wanneer je iets af hebt, vink je het netjes af. Krijg je iets op je to-do lijstje van vandaag niet gedaan? Verplaats het naar je to-do lijstje van morgen en zorg dat dat dan het eerste is wat je morgen gaat doen.

2. Opruimen

Is het bij jou thuis een zooitje? Of is je bureau zelfs een rommel? Zorg dat alles opgeruimd is! Een schone en opgeruimde werkomgeving geeft je veel rust in je hoofd, maar een schoon en opgeruimd huis is ook al het halve werk. Wanneer je thuis komt moet je namelijk tot rust kunnen komen, wanneer het een zooitje is kan je hier stiekem meer gestrest van raken dan je denkt.

3. Plan me-time

Wanneer je een volle werkweek hebt, kun je af en toe het idee hebben dat je geen tijd meer hebt voor jezelf, terwijl dit o zo belangrijk is. Probeer zo vaak mogelijk wat me-time te plannen, ook al doe je het alleen even in de ochtend als je in de trein zit onderweg naar werk. Lees een boek, let bewust op je ademhaling met een meditatie-app, kijk een YouTube-video van je favoriete vlogger… wat dan ook, maar doe iets waar jij je goed bij voelt en waar jij even je rustmomentje in kan pakken.

4. Rekken en strekken

Niet iedereen houdt van yoga, maar dit is wel ontzettend goed voor je ontspanning. Yoga stimuleert namelijk je bloedsomloop waardoor je minder blokkades krijgt. Minder blokkades betekent lekker in je vel en lekker in je vel betekent automatisch minder stress. Je hoeft nu niet bepaald een yogi te worden die iedere avond of ochtend op een yogamatje staat, maar het kan bijvoorbeeld al enorm helpen als je voor het slapen gaan even alles een beetje rekt.

5. Plan je vakantie

Het klinkt misschien gek maar ga alvast kijken naar je eerstvolgende vakantie en plan ‘m! Wanneer je namelijk een leuk vooruitzicht hebt, zoals een vakantie, heb je een ‘doel’ om naartoe te werken. Zo doe je je werkzaamheden namelijk ook een stuk relaxter.

Zo, met deze werkdruk tips kan jij weer even ademhalen.

Wil jij stressvrij blijven?

RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 helpt je hierbij! Neem een van de RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 producten, onder andere te koop bij Kruidvat en ETOS.

*Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!

Rescue bach spray

Benieuwd naar ervaringen van trouwe gebruikers van Bach RESCUE?® Lees dan hun ervaringsverhalen.

Hoe stressgevoelig ben jij?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF