fbpx

Klaar met de dure gasprijzen? Dit zijn de voordelen van een workation

Buiten is het grauw, thuis is het koud en de energieprijzen om het warm te houden in je huis schieten door het dak. Zou het niet goedkoper zijn om thuis de verwarming uit te zetten en naar een land te gaan waar lekker de zon schijnt op dit moment? Misschien is dat nog goedkoper ook qua levensonderhoud. Het is in ieder geval een boost voor je gemoedstoestand. Wat ook al reden genoeg is om op workation te gaan.

De wereld als jouw werkplek

We krijgen steeds meer flexibiliteit in onze werkplek, dus dat geeft vrijheid om weg te gaan naar het buitenland. We hebben massaal ontdekt dat je niet per se op kantoor hoeft te zijn om je werk te kunnen doen. Dus waarom niet je laptop meenemen naar een zonnige bestemming en tijdelijk remote werken? Dat is precies wat Alieke Ingerman doet. Zij gaat al jaren regelmatig op workation en ziet zo een hoop van de wereld. Met haar bedrijf Working Remotely organiseert ze workations voor bedrijven en individuen en adviseert ze over remote werken. Op dit moment is ze vanuit Curaçao aan het werk.

Een change of scenery doet een mens goed

Vitamine D kun je kopen in een potje bij de drogist, maar nog veel beter is om het te krijgen door de zon. Even weg zijn uit je eigen omgeving doet een mens goed. Nieuwe energie opdoen, opladen, meer ontspannen of om wat voor reden dan ook eventjes weg van huis.

Een workation is een combinatie van werken en vakantie. Met als groot voordeel dat je weg kunt en het geen vakantiedagen kost als je in loondienst bent! Bij veel banen is het mogelijk om je laptop mee te nemen naar het buitenland en vanaf daar te werken. Geniet van de Spaanse zon of werk vanuit een tropische bestemming als Curaçao.

Het ultieme teamuitje

Je ziet het steeds vaker op social media, een groepje mensen aan het werk op een mooie bestemming. Een tafel vol laptops en noise cancelling koptelefoons. Op de achtergrond lonkt het zwembad. Ze zijn op workation met het team. Steeds meer werkgevers zien in dat vrijheid en flexibiliteit zeer belangrijke arbeidsvoorwaarden zijn. Niet alleen om je huidige medewerkers tevreden te stellen en te behouden, maar ook om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor nieuw talent. De vrijheid van remote werken verhoogt het werkgeluk.

Om samen met je collega’s mooie prestaties te leveren is teambuilding cruciaal. Workations voorzien in die behoefte. Het is een unieke manier om de verbinding van je team te vergroten. Je gaat met elkaar een uniek werkavontuur aan, maakt mooie herinneringen en bedient ondertussen je klanten.

voordelen van een workation

De uitdagingen van remote werken

Remote werken kan net zolang als je zelf wilt, of zolang je baas het goed vindt. 😉 Vaak is een workation een week of een maand. Dat is een overzichtelijke periode om je collega’s niet fysiek te zien. We zijn inmiddels wel thuis in online videomeetings, dus kun je prima op die manier contact onderhouden met je team en je klanten als je in het buitenland bent. Als je een lange periode van een paar maanden weg gaat is het wel lastiger om de verbinding te behouden met je collega’s.

Een workation goed voorbereiden

Cliche maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Of je nou alleen op workation gaat, met een vriend samen of met je collega’s. Je productiviteit en kwaliteit van je werk mag er niet onder leiden dat je remote werkt vanuit het buitenland. Zorg dus op je bestemming voor een fijne werkplek, goede wifi en de juiste omgeving om geconcentreerd je werk te kunnen doen. Working Remotely heeft hier veel ervaringen mee en deelt deze in blogs en op social media. Zie jij zo’n workation met je team wel zitten? Ze helpen je graag om alles van a tot z voor je te regelen!

Kijk voor meer inspiratie op www.workingremotely.nl en volg @workingremotelynl op social media.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF