fbpx

Jouw tarot maandhoroscoop voor de maand oktober

Benieuwd naar wat jouw horoscoop zegt over je liefdesleven en je toekomst in de maand oktober? Onze WENDY-expert en astroloog Esther van Heerebeek van het 12e huis deelt elke maand de tarotkaart van jouw sterrenbeeld en voorspelt je horoscoop. 

Ram 21-3 t/m 20-4 – Tarotkaart:  9 van pentagrammen

tarot

Het wordt in oktober tijd dat jij gaat shinen, Ram! Je hebt te lang je talenten, vaardigheden en kwaliteiten verborgen en het wordt nu hoog tijd dat je ermee voor de dag komt. Je krijgt deze maand namelijk de kans om je te ontplooien, te groeien en te ontwikkelen. Er kunnen mooie kansen op je pad komen, zoals een nieuwe job of een mogelijkheid om voor jezelf te beginnen en daarom is het zaak dat je je twijfels en onzekerheden opzij gaat zetten. Dat onzekere beeld over jezelf klopt allang niet meer en daar doe je jezelf gigantisch tekort mee. Weet wat je waard bent en toon dat aan de wereld. Dan kan dit een zeer succesvolle maand worden, die je heel veel voldoening en waardering zal opleveren. Ook financieel ziet het er zeer positief voor je uit.

Stier 21-4 t/m 20-5 – Tarotkaart: 5 van bokalen

 tarot

Je kunt deze maand somber zijn, Stier. Dat kan met je werkomstandigheden of met je privéleven te maken hebben. Zoals je op deze tarotkaart kunt zien, sluit je je regelmatig af en ligt je focus op de omgevallen bekers. Symbolisch wil dit zeggen dat je heel erg met het verleden bezig bent en met zaken en situaties die gebeurd zijn en dat maakt je zo somber. En dat terwijl er ook twee bokalen rechtop staan! Wanneer je je omdraait en gaat kijken naar wat er wel is, wat wel goed gaat en mogelijk is, kan het er ineens allemaal heel anders uitzien. Dat heb je zelf in de hand. Probeer je deze maand op het positieve te focussen en probeer een manier te vinden om met het verleden in het reine te komen. Praat erover of zet er bewust een streep onder.

Tweelingen 21-5 t/m 21-6 – Tarotkaart: 3 van bokalen

 tarot

De kans is groot dat er deze maand iets te vieren valt, Tweelingen. Dat kan een jubileum zijn, een feestje of een persoonlijke mijlpaal die je bereikt. Misschien behaal je een doel waar je al lange tijd naar aan het toewerken bent. Het maakt niet uit, zolang je er maar even bij stil staat en deze feestelijke gebeurtenis viert. Al is het aangepast en klein, daar gaat het niet om. Het is sowieso belangrijk dat je in oktober meer tijd vrij maakt voor dingen die je prettig of ontspannend vindt. Het leven bestaat uit meer dan werk of studie alleen, je mag ook plezier hebben. Als luchtteken kun je nogal mentaal zijn. Deze tarotkaart nodigt je uit om deze maand wat meer je gevoelens te uiten en te delen. Dat maakt contacten en verbindingen met anderen een stuk diepgaander.

Kreeft 22-6 t/m 22-7 – Tarotkaart: Aas van bokalen

 tarot

Ben je nog single en op zoek naar een nieuwe relatie, dan belooft deze tarotkaart vaak een grote kans op een nieuwe ontmoeting. Het is echter aan jou of je daar op in gaat en überhaupt stappen onderneemt om iemand te leren kennen. Wanneer je hier echter werk van maakt, ziet het er positief uit. Als Kreeft ben je een gevoelsmens, maar je gevoel uiten of je kwetsbaar opstellen is toch wel een ding voor je. Dat doe je niet zo gemakkelijk. Toch is het goed voor je algehele welzijn om je gevoelens en emoties te uiten deze maand. Dat hoef je niet met een ander te delen wanneer je dat niet wilt. Je kunt het ook van je afschrijven of op creatieve wijze hiermee omgaan. Er mag het nodige verwerkt worden en hiervoor krijg je deze maand de mogelijkheid.

Leeuw 23-7 t/m 23-8 – Tarotkaart: XV De Duivel

 tarot

Voor je gevoel kun je in oktober vast komen te zitten, Leeuw. Vast in je job of studie, vast in een relatie of vast in jezelf. Het is goed om te onderzoeken, in hoeverre dat werkelijk zo is. Je kunt namelijk het idee hebben dat het zo is en dat je geen kant meer uit kunt. Maar is dat ook zo? Vaak zorgen oude patronen ervoor, dat je lang doet wat je gewend bent. Puur uit gewoonte of vanwege een (schijn) gevoel van zekerheid. Voelt dat niet (meer) goed, dan wordt het tijd dat je je los maakt van je ketenen! Doorbreek patronen die niet goed meer voor je zijn en kijk naar alternatieven. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en tot die inzichten kun je in oktober absoluut komen. Volg je gevoel en vertrouw op een goede afloop.

Maagd 24-8 t/m 22-9 – Tarotkaart: IV De Keizer

 tarot

Voor jou wordt dit een maand om de koe bij de hoorns te vatten, Maagd. Zijn er dingen die je niet bevallen of die je wilt veranderen, dan is het zaak dat je in actie komt. Neem je verantwoordelijkheid en streef je doelen na. De tijd van machteloos toekijken werkt deze maand niet, alleen wanneer jij gaat handelen, kunnen er dingen veranderen. Ben deze maand strijdvaardig, krachtig en de baas over je eigen leven. Geef duidelijk je grenzen aan en laat vooral niet over je heenlopen. Dat is ontzettend belangrijk voor je, zeker wanneer je niet tevreden bent over een relatie, job of situatie. Je kunt deze maand veel bereiken, dat is het mooie van deze kaart. Je inzet wordt beloond, dus het is absoluut de moeite waard. Soms moet je misschien streng zijn, maar dat is voor een goed doel.

Weegschaal 23-9 t/m 22-10 – Tarotkaart: XVII De Ster

 tarot

Dit kan wel eens een hele mooie maand voor je worden, Weegschaal! Tarotkaart De Ster betekent soms, dat je dromen uitkomen en wensen in vervulling gaan. Zolang je er maar voor open staat en vooral de moed niet opgeeft. Blijf positief denken en dan trek je mooie dingen naar je toe, durf daar op te vertrouwen. Verder is het belangrijk, dat je in vriendschappen en in je relatie, je wat kwetsbaarder opstelt. Als luchtteken kun je erg koeltjes overkomen, omdat je zeer mentaal ingesteld bent. Wanneer je wat meer gevoel en emoties toont, wordt het contact hechter en zal je er meer voldoening uithalen. Let verder op dat je niet te behulpzaam bent deze maand, ten koste van jezelf. Geven en nemen mag wat meer in balans komen, dan zit je meteen een stuk beter in je Weegschalen vel!

Schorpioen 23-10 t/m 22-11 – Tarotkaart: XIV Matigheid

 tarot

Zoals deze tarotkaart al aangeeft, mag jij en je leven wat meer in balans komen in oktober, Schorpioen. Je hebt wellicht een hectische tijd achter de rug en vaak heb jij dat zelf gecreëerd. Je hebt ontzettend veel plannen en ideeën en je trekt veel werk en taken naar je toe. Dat is natuurlijk prima tot op zekere hoogte, maar er is een grens. Die grens kan in oktober bereikt worden. Om te voorkomen dat je over je eigen grens heengaat met alle gevolgen van dien, is het raadzaam om op tijd in te grijpen. Luister naar de signalen van je lichaam en geef toe aan moeheid of je behoefte tot ontspanning. Zeg regelmatig afspraken af die niet noodzakelijk zijn en plan tijd voor jezelf in. Je zult merken dat je dan steeds beter in je vel komt te zitten.

Boogschutter 23-11 t/m 21-12 – Tarotkaart: II De Hogepriesteres

 tarot

Spiritualiteit en spirituele onderwerpen krijgen in oktober steeds meer je aandacht, Boogschutter. Misschien ga je wat meer mediteren of start je met een spirituele cursus of workshop. Je hebt de behoefte om je wat meer terug te trekken deze maand en te ontdekken hoe je je voelt en wat er allemaal in je omgaat. Dat adviseert deze tarotkaart je ook. Zoek geregeld de stilte op en bezin. Sta je voor belangrijke keuzes of beslissingen deze maand, dan is het zaak dat je niet te snel of te impulsief reageert in je enthousiasme. Ook al ziet iets er nog zo mooi of positief uit. Neem je tijd en bezin erop. Kijk of het goed voor je voelt en de juiste tijd voor je is. Wanneer je er op deze manier mee omgaat, krijg je er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van.

Steenbok 22-12 t/m 20-1 – Tarotkaart: XIX De Zon

 tarot

Je staat deze maand zeer optimistisch in het leven, Steenbok! Je ziet overal mogelijkheden en je barst vaak van de energie. Dat zorgt voor mooie ontwikkelingen en veel voldoening en plezier. Toch zit hier ook een keerzijde aan. In je enthousiasme en doelgerichtheid, neem je al snel teveel hooi op je vork. Je hebt maar 24 uur in een dag en dat lijk je soms te vergeten. Wanneer je je grenzen overschrijdt, krijg je daar in oktober problemen mee. Je kunt uitgeput of uitgeblust raken, last krijgen van spieren en gewrichten of uiteindelijk moedeloos worden en dat zou jammer zijn. Dat is zeker niet nodig. Focus je op een aantal dingen die je echt wil doen en parkeer de rest even. Daar heb je uiteindelijk het meeste aan en daar behaal je ook het meeste succes mee.

Waterman 21-1 t/m 19-2 – Tarotkaart: 6 van staven

tarot

Deze tarotkaart belooft een overwinning, Waterman. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren uitwerken. Misschien worstel je met een juridische kwestie of heb je je zinnen gezet op een nieuwe job. Wat het ook is, het lijkt in je voordeel uit te werken. Verder is het in oktober belangrijk dat je helder krijgt voor jezelf wat je nu werkelijk wilt en dat duidelijk maakt aan degene die erbij betrokken is. Mensen kunnen meestal geen gedachten lezen, dus wanneer jij niet zegt wat je wilt, kan er ook niets veranderen en kunnen ze je ook niet helpen. Durf jezelf eens wat meer in het middelpunt te zetten en probeer je verlegenheid of onzekerheid opzij te zetten. Je hebt echt iets te bieden, vertrouw daar in oktober op en ga ervoor. De kans is groot dat je daar geen spijt van zal krijgen.

Vissen 20-2 t/m 20-3 – Tarotkaart: XII De Gehangene

 tarot

Jij hebt in oktober echt tijd voor jezelf nodig, Vissen. Nog meer dan anders! Zeker wanneer je met heftige en intense dingen te maken hebt gehad de laatste tijd, is dit essentieel. Als waterteken ben je erg sensitief en je pikt veel op. Wanneer je daar niet goed mee omgaat of verwerkt, kun je daar last van krijgen. Zorg deze maand goed voor jezelf en geef jezelf datgene waar je behoefte aan hebt. Trek jezelf dus regelmatig terug. Er kan verder veel onduidelijkheid zijn in oktober. Laat je daar niet teveel door beïnvloeden, zeker wanneer je er geen invloed op hebt. Je er zorgen over maken helpt niets, daar los je het zeker niet mee op. Probeer eerder naar alternatieve oplossingen te zoeken of bekijk de kwestie van een andere kant. Dat geeft rust.

Meer over Esther

Esther is intuïtief astrologe en runt haar succesvolle praktijk Het 12e Huis in het Noord-Brabantse Liempde, waar ze op enthousiaste en gepassioneerde wijze cursussen en workshops geeft op het gebied van astrologie, tarot, numerologie & spiritualiteit en horoscoop. Haar passie én missie, is zelfbewuste vrouwen helpen inzicht te krijgen in zichzelf en hun leven, zodat ze hun droomleven kunnen creëren. Ze is auteur van de boeken Tarot voor Beginners en Astrologie voor Beginners. en sinds 2020 van De Maankalender. Ze schrijft al ruim 15 jaar wekelijks horoscopen en spirituele specials voor diverse magazines in Nederland en België.

Esther heeft ook Facebook en Instagram.

Wil je nog meer inzicht in de maandelijkse tarotvoorspellingen, schrijf je dan gratis in voor het webinar die Esther weer online geeft op zaterdag 31 oktober a.s. om 14.00 uur. Ze gaat dan uitgebreid in op de tarotvoorspellingen per sterrenbeeld voor de komende maand en er is gelegenheid tot vragen stellen via chat. Hier kun je je inschrijven!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF