fbpx

Je lichaam ontharen, drie verschillende manieren

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent voor veel van ons vakantie. Reis je dit jaar naar een zonnig land, waar je wil genieten van heerlijke dagen aan het strand of zwembad? Dan wil je natuurlijk dat je lichaam op en top bikini-proof is. Hoog tijd voor het ontharen van je benen en bikinilijn! In dit artikel lees je over een paar handige ontharingsmethodes.

1. Scheren

Scheren is de meest gebruikte manier van ontharen. Het doet geen zeer en het is een handige manier om je lichaam haarvrij te maken als je haast hebt of een jurkje of rokje wilt dragen. Je hoeft namelijk alleen maar even een scheermesje langs de gewenste plek te halen en je bent klaar.

Zorg er wel voor dat je je lichaam nat scheert. Anders kan je huid geïrriteerd raken en dat kan zorgen voor jeuk en bultjes. Ook kunnen haartjes afbreken waardoor je ze niet allemaal weghaalt. Scheer ook zoveel mogelijk met de haargroei mee en gebruik altijd scheerschuim om irritatie te voorkomen.

Scheren is makkelijk, maar je moet het wel vaak doen. De haartjes blijven namelijk maar een paar dagen weg. Als je langere tijd van een gladde huid wil genieten, kan je dus beter een andere ontharingsmethode kiezen.

2. Ontharingscrème

Met ontharingscrème kan je haren op een pijnloze manier verwijderen. Ontharingscrème zorgt ervoor dat de keratine in de haartjes afbreekt. Dit verzwakt de haartjes, waardoor je ze makkelijk van je huid verwijdert. Het is makkelijk om te gebruiken.

Je smeert de crème op de plekken die je wilt ontharen, wacht een paar minuten en veegt de haartjes van je huid met een spateltje of warme handdoek. Je kan ook kiezen voor een ontharingscrème die je onder de douche kan gebruiken. Zo kan je de crème en de haartjes meteen wegspoelen.

Ontharingscrème is een fijn middel om te gebruiken. Doordat het de haren bij het haarzakje afbreekt blijven ze vier tot zeven dagen weg. De haartjes die terugkomen voelen vaak een stuk zachter aan dan bij scheren, waardoor je ze ook weer makkelijk weg krijgt. Ontharingscrème kan wel voor een allergische reactie zorgen als je een gevoelige huid hebt. Test het dus eerst om erachter te komen of het geschikt is voor jou.

3. Laseren

Wil je liever niet zelf je lichaam ontharen? Dan kan je je lichaam laten laseren. Bij een laserbehandeling wordt er een krachtige lichtstraal uitgezonden die het haarzakje vernietigt. Haartjes blijven hierdoor definitief weg of komen minder snel terug. Met laseren heb je geen last van irritatie en wordt je huid gladder. Doordat je minder haargroei hebt, hoef je je lichaam minder vaak te ontharen.

Een laserbehandeling werkt over het algemeen vrij goed, maar is wel vrij prijzig. Het kost namelijk al gauw een paar honderd euro. Kijk dus van tevoren of je er budget voor hebt. Het kan wat langer duren voordat de haargroei vermindert en je hebt meestal meerdere behandelingen nodig. Ook moet je de zon vermijden na een laserbehandeling, dus plan ze ruim voor je vakantie in. Zo blijf jij je hele vakantie heerlijk glad!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF