fbpx

Januari de maand met het hoogste aantal scheidingsaanvragen


Familierecht-advocaten van de vFAS zien een stijging van 40% in het aantal echtscheidingszaken in de eerste maand van het jaar. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Vaak speelt het plan om te scheiden al eerder, de feestdagen kunnen echter zorgen voor het besef dat stellen elkaar niet meer gelukkig maken.

1/3 van de jongeren ervaart de scheiding van hun ouders als een vechtscheiding

Bijna niemand weet hoe het moet: scheiden. 70.000 thuiswonende kinderen krijgen per jaar te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Circa 25.000 van hen ervaart ernstige tot zeer ernstige problemen rondom de scheiding. Deze gevolgen voor kinderen zijn ook terug te lezen op het forum voor kinderen van gescheiden ouders van villapinedo.nl. Zo heeft 45% van de kinderen te maken met voortdurende ouderlijke ruzies, wordt 48% geconfronteerd met ouders die elkaar zwart maken en maakt 59% zich zorgen om hun ouders. Marsha Pinedo, kindertherapeut en ervaringsdeskundige, richtte daarom in 2011 Villa Pinedo op. Villa Pinedo heeft als missie om de levens van kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden.
 
“Ik wil graag het aantal problematische scheidingen fors omlaag krijgen, door ouders inzicht te geven in wat er omgaat in het hoofd en hart van hun kind(eren). Om dit te realiseren, heb ik samen met ervaringsdeskundigen de online training ‘Scheiden is geen kinderspel’ ontwikkeld.”, aldus Pinedo.

Scheiding zorgt voor stress, angst, onzekerheid & boosheid

Voor kinderen is een scheiding vaak zeer impactvol. Een kind dat een scheiding van zijn ouders meemaakt heeft 2x zoveel kans op het ontwikkelen van problemen; zoals een laag zelfbeeld, problemen op school en of/ alcohol- en drugs misbruik in vergelijking met een kind waarvan de ouders bij elkaar zijn. 

Villa Pinedo wil ouders bewust maken van de gevolgen van negatieve communicatie tussen ouders door o.a. met behulp van de online training te leren hoe ze zo goed mogelijk kunnen scheiden, waardoor de negatieve gevolgen voor kinderen beperkt kunnen worden. Gebleken is namelijk dat wanneer ouders op een respectvolle manier met elkaar omgaan en zich aan de gemaakte afspraken houden, het welbevinden van deze kinderen na 2 jaar bijna net zo goed is als van kinderen uit intacte gezinnen.

Scheiden: Hoe doe je dat met zo min mogelijk schade voor de kinderen?

Villa Pinedo heeft samen met een team van ervaringsdeskundigen (14-26 jaar) en met de jarenlange kennis van het forum van Villa Pinedo een nieuwe online training ‘Scheiden is geen kinderspel’ ontwikkeld. Deze training bevat openhartige video’s, opdrachten, het e-boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ en tips van ervaringsdeskundige jongeren en van een ervaren kindertherapeut.

De modules geven antwoorden op vragen zoals ‘Hoe vertel ik mijn kinderen dat ik ga scheiden, hoe begeleid ik mijn kinderen gedurende de vele veranderingen en hoe introduceer ik mijn nieuwe partner?’. De training is zeer geschikt voor ouders die gaan scheiden en de schade voor hun kind(eren) willen beperken.

Zelf in scheiding? We mogen een online training weggeven van Villa Pinedo voor ouders die gaan scheiden. Deze e-cursus helpt je de beslissingen te nemen die het beste zijn voor je kind. Mail naar online@wendymultimedia.nl om kans te maken op deze training. De winnaar wordt over drie weken bekend gemaakt. 

Bronvermelding: ‘Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen‘ en onderzoek EenVandaag.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF