fbpx

Is ons ochtendritueel in gevaar? Hoe klimaatverandering ons kopje koffie bedreigt!

Als er één ding is waar we niet zonder kunnen tijdens onze hectische ochtendroutine (of die welverdiende pauze), dan is het wel ons vertrouwde kopje koffie. Maar, hou je vast: onze favoriete koffiemomenten staan onder druk!

Klimaatverandering doet Arabica-productie met 45% dalen

Uit de recentste Koffiebarometer blijkt dat de productie van onze heerlijke Arabica-koffie met meer dan 45% gaat afnemen. Waarom? Nou, klimaatverandering gooit roet in het eten (of beter gezegd, in onze koffie). Stijgende temperaturen en droogteperiodes zorgen voor misoogsten en dat betekent slecht nieuws voor onze koffievoorraad.

Oproep tot actie

De directeur van Solidaridad, Heske Verburg, geeft aan dat als koffiebedrijven niet snel actie ondernemen, we ofwel genoegen moeten nemen met mindere kwaliteit, ofwel dieper in de buidel moeten tasten voor dat perfecte bakkie. En zeg nou zelf, willen we dat?

Duurzaamheid in de koffie-industrie

De grootste koffiebrands zouden meer moeten doen om de koffieboeren te steunen. Nestlé en Starbucks scoren in ieder geval wat punten met hun duurzaamheidsstrategieën. Maar merken als Douwe Egberts blijven helaas achter.

De toekomst van koffie

Dus, beste koffieliefhebbers, laten we ons bewust zijn van de herkomst van onze koffie en wellicht eens kijken naar duurzamere koffieopties. Want een wereld zonder onze geliefde Arabica? Daar willen we nog niet eens aan denken! Controleer of je duurzame koffie drinkt op www.goedekoffie.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF