fbpx

Inspirator Deepak Chopra over innerlijke vrede en mogelijkheden

Inspirators kunnen ons helpen het contact met onszelf te herstellen en meer in onze kracht te komen. Zo ook Deepak Chopra. Vandaag komt zijn nieuwe boek De spirituele les van rijkdom uit, over het pad van overvloed.

Hij is nog nooit ziek geweest en heeft naar eigen zeggen nog nooit iets van medicatie aangeraakt. Deepak Chopra (1947) gelooft namelijk heilig dat je mentale gezondheid de fysieke realiteit kan bepalen. Geboren in New Delhi trok hij naar de Verenigde Staten, waar hij internist werd. Maar de medische wereld maakte hem niet gelukkig en hij besloot verder te kijken. Na een kennismaking met transcendente meditatie begon hij zich steeds meer te verdiepen in de holistische benadering van gezondheid. Gezondheid begint volgens hem niet alleen met een gezonde geest; de geest stuurt het lichaam zelfs en kan het ouderdomsproces versnellen of juist vertragen. Meditatie, yoga en Ayurveda zijn de heilzame middelen die Chopra hierbij noemt. Hij schreef het ene na het andere boek over zijn ideeën – en kreeg daar ook de nodige kritiek op vanuit de medische wereld. Inmiddels heeft hij 91 boeken op zijn naam staan waarvan 14 bestsellers. Een bekend boek is De zeven spirituele wetten van succes. Daarin legt hij uit hoe je met zeven principes in alle facetten van je leven succesvol kunt zijn. Wees je bewust, oordeel niet, is de eerste. Dan: geef aan anderen en wees dankbaar. Voor de derde wet leer je kijken naar je eigen keuzes en de consequenties daarvan. De vierde wet leert je accepteren en loslaten, de vijfde wet laat je je wensen opschrijven en ze daarna loslaten: het komt zoals het komt. Afstand nemen is het credo van de zesde wet: geef jezelf en anderen de vrijheid om te zijn wie ze zijn. Het laatste principe draait om het doel van het leven en is een praktische wet: de wet van de dharma. Zorg voor jezelf, voor de god die in je huist, die voor het leven zorgt van je lichaam en geest. Schrijf op: wat zijn je talenten en hoe gebruik je ze? Als je die talenten kunt inzetten voor de mensheid, dan verrijk je je leven pas echt.

Transformatie

Goud en diamanten worden enkel gevonden door te zoeken en te graven. Je kunt alle waarheden over jezelf vinden als je bereid bent om diep te graven in de mijn van je eigen ziel. Als je dat doet, zul je ontdekken dat je de maker bent van je eigen karakter en de schepper van je eigen lot.‘ Zo luiden de eerste zinnen van het nieuwe boek van Chopra.

In ‘De spirituele les van rijkdom’ laat Deepak Chopra je kennismaken met de weg naar innerlijke vrede en vervulling. Zijn boek staat vol met handvaten om levens te transformeren door de focus te leggen op de mogelijkheden in het leven. Volgens hem leven we namelijk vanuit beperkingen. We focussen ons niet op wat we hebben, maar vooral op wat we niet hebben.

‘De spirituele les van rijkdom’ is uitgegeven bij Altamira en vanaf vandaag voor 22,99 te koop.

Tekst: in samenwerking met Nienke BlokhuisWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF