fbpx

‘Ik draag Ad nu voor altijd bij me’

Jouw tattoo

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen plaatsen wij vanaf nu elke week online. Dit keer: Joyce Huiberts, die na het overlijden van haar man Ad een tattoo liet zetten bij Nick van Inkadelic op Ibiza, die ook de tattoo van Wendy en Mike zette. Bijzonder detail: hij verwerkte in de tattoo het as van haar overleden man.

Wat een bijzonder verhaal!

‘Ad kwam te overlijden en al snel kwam het in mij op dat ik een tattoo wilde laten zetten. Ik ben niet zo van de tattoos maar ik vond die van Wendy erg mooi. Hij is bescheiden maar toch aanwezig én mooi gezet. Als ik dan een tattoo wilde laten zetten, dan zo een. Maar waar zou Wendy de tatoeage hebben laten zetten? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, een e-mail gestuurd naar Wendy én ik kreeg antwoord! Wendy heeft de tattoo laten zetten op Ibiza. Oeps Ibiza… Ik dacht dat het een dagje Amsterdam zou worden met mijn vriendinnen, maar Ibiza…. Dat is toch wel een ander dingetje.

Mijn vriendinnen vonden dat niet. ‘We gaan naar Ibiza!’. Toch viel het wel op zijn plek want Ibiza was de eerste vakantie samen met mijn Ad. Ik heb met de tattooartist op Ibiza gemaild, mijn verhaal verteld en vermeld dat ik via Wendy bij hem kwam. Hij kende het verhaal van Wendy en was erg enthousiast. Ik wilde dat een beetje as van Ad in mijn tattoo verwerkt zou worden. Dit doet Nick normaal gesproken nooit – hij heeft het alleen gedaan bij een aantal van zijn vrienden – maar toch wilde hij dit voor mij doen. Mijn vriendinnen en ik hebben er een mooie vakantie van gemaakt. Ik had een afspraak met Nick op de laatste dag van de vakantie omdat de tattoo uit de zon moest blijven.’

Hoe ging dat?

De tattoo werd om 5 uur ’s middags gezet, dit was niet alleen iets emotioneels voor mij maar ook voor Nick. Hij werkt toch met as en ik kan mij voorstellen dat dat ook erg emotioneel voor hem was. Omdat we drie kinderen hebben heeft ons gezin iets met het getal 5, dus dat de tattoo om 5 uur gezet werd uitgerekend één jaar na de dag van de crematie van Ad was erg bijzonder. Nick had er iets bijzonders van gemaakt: wierook aan, muziekje op. Na de sessie zei Nick dat het leek alsof hij iets doorkreeg van Ad. ‘You should go and be happy’, wilde Ad mij volgens Nick laten weten. Bijzonder was dat Nick niet wilde dat ik voor de tattoo betaalde. Hij wilde het cadeau geven.

Joyce tattoo Ad

Op welke plek staat jouw tattoo?

‘De tattoo staat op mijn onderarm aan de rechterkant. Ik draag aan mijn linkerarm altijd armbandjes, dus ik wilde de tattoo graag rechts hebben.’

Vind je ‘m mooi?

‘Na het overlijden van Ad wilde ik Ad graag voor altijd bij mij dragen. Ik wilde zijn naam laten tatoeëren, maar ‘gewoon’ Ad wilde ik niet. Tibetaans trok mij, ik vind het vredelievend. Ik heb het laten vertalen door iemand uit Tibet. Toen ik het teken zag klopte het. De 5 is duidelijk te zien, óns getal, de J van Joyce en je ziet er ook een 3 in van onze 3 kinderen.

Blijft het hierbij?

‘Je hoort vaak van mensen die beginnen aan een tattoo, dat het verslavend werkt, maar dat heb ik niet. Ik zou ook nooit een tattoo laten zetten omdat ik het gewoon een mooi plaatje vind. Ik deed het echt om het gevoel vast te houden, het samen zijn.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF