fbpx

Maggy: ‘Ibiza heeft me misschien niet veranderd, maar ik heb wel meer uit mezelf gehaald’

Maggy van Bokhoven (44 jaar), woont samen met Peter en kinderen Florence (14) en Carmen (5) in de buurt van Cala Vadella. Daar kochten ze 12 jaar geleden een vakantiehuis, maar 2 jaar geleden kwamen ze er permanent wonen. Ze hebben 2 poezen, 3 paarden en 2 hon­den. Maggy is recent gestart met Magi­cal Horses Ibiza als onderdeel van PTB events, waar schitterende fotoshoot set­tings gecreëerd kunnen worden op haar locatie met de paarden. Hun levensmot­to; hard werken en hard genieten.

Verhuisd naar Ibiza

‘We kwamen al heel wat jaartjes op Ibiza, we droomden al wel van wonen op Ibiza maar het kwam er nog niet van. Tot twee jaar geleden. Peter kreeg het zo geregeld dat hij zijn bedrijven in Nederland vanaf Ibiza aan kan sturen en vliegt af en toe terug. Ik had 20 jaar een kinderdagverblijf maar besloot dat te verkopen. Toen ik het eerste jaar op Ibiza was ben ik niet direct begonnen met werken. Een vriendin van mij is fotograaf en stelde voor om fotoshoots te organiseren op mijn locatie met de paarden. Nagoed voorbereiden ben ik twee maanden geleden begonnen met Magical Horses Ibiza als onderdeel van PTB events, het bedrijf van mijn man. Helaas ligt alles nu even stil door het Coronavirus, maar er kwamen gelijk al wat modemerken op ons af. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook wel weer terugkomen. De kinderen gaan met veel plezier naar de Franse school en ik kan heerlijk aan de slag met mijn passie en hobby, namelijk de paarden & mensen in de mooie natuur van Ibiza.’

Ibiza magical horses

Bijzondere mensen

‘Ibiza is natuurlijk een pirateneiland. Iedereen die denkt hier wel even zijn geld te verdienen heeft het mis. Er zijn helaas ook wat corrupte mensen op het eiland. Vorig jaar toen we bezig waren met een concept ontmoetten we de verkeerde mensen. Dus dat concept is niet gelukt. Toch is het merendeel van de mensen hier heel bijzonder. Het zijn bijna altijd mensen met een eigen verhaal en niemand is hier gewoon. Ik denk we hier heel erg getest worden. Wie ben ik en wat wil ik? Je krijgt hier ook wel veel voor je kiezen als je hier komt wonen. Daardoor kijk ik ook echt anders naar mijn leven. Hoe ga ik om met het milieu? Wat vind ik belangrijk? Ik geniet ook enorm van de natuur. Ibiza heeft me misschien niet veranderd, maar ik heb wel meer uit mezelf gehaald nu ik hier woon.’

Es Vedra

‘Voordat ik samen met Peter was kende ik hem al wel, maar op Ibiza kwam ik hem tijdens een vakantie weer tegen. Toen werden we vrienden en drie jaar later kregen we een relatie. Inmiddels wonen we samen en hebben we 5 jaar geleden Carmen Vedra gekregen, vernoemd naar de prachtige rots die voor de kust van Cala d’hort ligt. Dat ik nu ook mijn ideale plek heb gevonden voor fotoshoots, en met de paarden woon met uitzicht op Es Vedra is extra bijzonder. Magical Horses Ibiza is voor mij niet eens werk, omdat ik het met zoveel plezier doe.’

Familyfeeling

‘We zijn als gezin heel vrij. We delen veel en zijn niet te streng. We denken dat we daarmee veel meer bereiken. Familyfeeling staat voorop. We luisteren echt naar de kinderen. Dat de kinderen zelf zo vrij zijn komt door ons, maar ook door Ibiza. Sommige dingen boeien de kinderen ook niet. Natuurlijk zijn ze verwend, we wonen in een mooi huis met zwembad en hebben paarden, maar je hoort ze bijvoorbeeld nooit over merkkleding. Als we met een oude Jeep naar het strand rijden met surfplanken op het dak, eten we daar gezellig eigen gemaakte hapjes uit Tupperware bakjes. Dat vinden ze helemaal geweldig. We proberen van elke dag een feestje te maken.

Ibiza magical horses

Als je kijkt naar hoe de kinderen in Nederland leven, zijn ze hier veel meer met de natuur bezig. Zo gaan we regelmatig samen het strand opruimen. Kinderen hoeven wat ons betreft ook niet afzijdig te zijn van volwassenen, maar we vinden het juist belangrijk dat ze ook goed kunnen praten met ouderen. Daarnaast is het echt een cadeautje dat ze straks 3 extra talen spreken. Engels, Frans, Spaans en ook nog Nederlands.’

Fotoshoot tijdens coronavirus

‘Doordat er voorlopig nog weinig vluchten gaan naar Ibiza, maar er een minder strenge lockdown is voor de locals, bieden we een nieuwe optie aan voor fotoshoots. Kleding, sieraden en lifestyle merken kunnen hun producten opsturen en wij coördineren dan vervolgens de fotoshoots op Ibiza. We werken met lokale modellen en creëren de juiste look & feel passend bij het merk, zonder dat hun team daarvoor over hoeft te vliegen. Zo kunnen internationale campagnes gewoon door blijven gaan.’

Toekomst

‘Ik ben net begonnen met Magical Horses Ibiza en daar ga ik helemaal voor. De kosten van de paarden wil ik eruit halen en alle extra’s zijn meegenomen. Het is een passie en een hobby, maar het moet ook niet te druk worden. Een goede balans vinden is fijn. Verder ben ik net begonnen met een eigen moestuin met groente en fruit. Ik zou het geweldig vinden als ik dat helemaal voor elkaar krijg waardoor we er zelf goed van kunnen eten of we zelfs een beetje groente en fruit aan de weg kunnen verkopen. Ik merk dat ik hier hele andere ambities heb. Verder hoop ik in de toekomst in de winter wat meer te kunnen reizen. Door het coronavirus moeten we dat nu even uitstellen, maar dat komt wel weer.’

Tip voor dromers

‘Als je hier gaat wonen, zorg dan dat je je geld verdient in Nederland of nog iets hebt lopen. Het is moeilijk om hier al je geld te verdienen. Qua wonen, daar moet je tegen kunnen. In de zomer is het heel druk met overvolle stranden. In de winter is het juist weer heel rustig. Wij hebben echt de juiste feeling met het eiland. Daardoor denken we ook niet meer aan Nederland, maar dat zal niet voor iedereen gelden. Mijn tip is ga eerst eens een winter naar Ibiza.’

Kijk voor meer informatie hieronder op de Instagram van Magical Horses Ibiza!

https://www.instagram.com/p/CCQdPtfqRf2/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B-W-vhOI4Vz/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto credits: Linda Wit & Malou van Breevelt

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. Ten tijde van de lockdown besloten ze een eigen digitaal magazine uit te brengen om een kijkje te geven in het leven van Nederlandse moeders en ondernemers op Ibiza. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar www.tribesandnomads.com waar je het digitale magazine kunt kopen met €1,00 korting. Gebruik hiervoor de kortingscode WENDYLOVESIBIZA. Het digitale magazine bevat 88 pagina’s, geen advertenties en 100% Ibiza content nu voor slechts 4,99. 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF