fbpx

Hygge first aid kit

Heb je geen inspiratie, geen plannen om uit te gaan en wil je op een gemakkelijke manier je avond hygge-waardig maken? Stel dan een hygge first aid kit samen! Dit ‘pakket’ kun je er altijd bij pakken als je die dag of avond ‘hyggelig’ wilt maken. WENDY en s.Oliver zijn op zoek gegaan naar items die niet mogen ontbreken in deze first aid kit. Deze lijst is puur ter inspiratie, dus voel je vrij deze naar eigen wens aan te passen. Verzamel de spullen en stop ze in een mooie doos, koffer of een speciale plek in de kast en maak zo je eigen ‘first aid kit’ . Zo kun je altijd een sprankeltje hygge toevoegen aan je avond.

[green_note title=”Wist je dat…?” text=”Je heel makkelijk en goedkoop je dag of avond ‘hyggelig’ kunt maken?” ]

 

kaarsen_hygge

1. Kaarsen

Niks is meer hygge dan flikkerend kaarslicht.

 

chocolade, snoep_hygge

2. Zoetigheden, zoals chocolade of snoep

Echt genieten, die sportles komt morgen wel.

 

zelfgemaakte jam_hygge

3. Zelfgemaakte jam

Profiteren van je eigen kookkunsten.

 

thee_hygge so pure

4. Favoriete thee

Een kopje van je favoriete thee verveelt nooit.

 

lievelingsboek_hygge

5. Lievelingsboek

Ontsnap even aan de realiteit en verdwijn in je boek.

 

favoriete trui & wollen sokken

6. Warme trui en wollen sokken

Zodat je het nooit koud hebt.

 

netflix_hygge

7. Lievelings serie/film

Altijd goed. Voor de vijfde keer kijken kan ook nog wel.

 

favoriete kaartjes of brieven

8. Oude brieven en kaarten.

Ontsnappen, herinneren en herdenken op een hyggelige manier.

 

Fijne muziek_hygge

9. Fijne muziek

Een LP of een playlist op Spotify met je favoriete muziek.

Hygge Dagboek

10. Hygge dagboek

Schrijf je hyggelige momenten op. Herbeleef en wordt bewust van de ervaringen waarvan je genoten hebt. Maak een hygge bucketlist.

 

pen & papier_hygge

11. Pen en papier

Schrijf een brief (terug) aan een geliefde. Schets een tekening.

 

Foto album_hygge

12. Fotoalbum

Fysiek doorbladeren is leuker dan digitaal.

Hygge-manifest

Ook kun je het hygge-manifest printen en aan de first aid kit toevoegen. Zo is je pakket echt helemaal compleet!

Het mooie van deze spullen is dat ze allemaal erg low-budget zijn en je waarschijnlijk de meeste dingen al in huis hebt. Onthoud: hygge gaat niet om het protserige, maar om het nederige, om bescheidenheid en om eenvoud.

[green_note title=”Tip” text=” Spray je favoriete parfum op je trui, zodat die lekker ruikt. s.Olivers’ So Pure parfum ruikt naar wat hygge belichaamt, dus die is hier perfect voor!” ]

Hygge-avonden

Zin in een sociale activiteit op je hygge-loze avond? Ook hier hebben we hyggelige inspiratie voor! Zo kun je een avond organiseren die in het teken van hygge staat.

1. Spelletjesavond. Organiseer eens in de zoveel tijd een spelletjesavond, waarbij je met een aantal vriend(inn)en (bord)spelletjes speelt. Kies leuke spelletjes uit en draai er een gezellig muziekje bij. Een spelletjesavond ademt hygge, want het is een sociale activiteit en bordspellen roepen nostalgie op. Het is een langzame activiteit in een snelle moderne wereld, dus hoe fijn is het om even “unplugged” te zijn?

2. Tv-avond. Kies een leuke serie/film uit, nodig wat vriend(inn)en uit en geniet samen van een heerlijk tv-avondje. Leg wat warme dekentjes neer, steek kaarsen aan, regel (of maak) wat zoetigheden en zet een grote pot thee. ‘Hyggeliger’ en socialer dan dit wordt tv kijken haast niet!

3. Ruilavond. Waarschijnlijk heb je thuis een hoop spullen die je niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt. De oplossing is makkelijk en ‘hyggelig’: organiseer een ruilavond! Meubilair, accessoires, keukenapparatuur, boeken en kleding; alles kan je inleggen. Ruil het voor iets wat je nodig hebt of leuker vindt dan het oude wat je hebt. Het is hyggelig, lief voor je portemonnee en milieuvriendelijk (want je hoeft het niet weg te gooien).

Heb jij een pure vriendschap?

WENY en s.Oliver gaan samen op zoek naar de puurste vriendschappen. Heb jij een pure vriendschap? Laat aan je vriendin(nen) weten hoe dierbaar jullie vriendschap is door hier een foto van jullie samen te delen. Het maakt niet uit of dit een vrolijke, spontane, geposeerde, gekke of ontroerende foto is, zolang het maar jullie pure vriendschap en oprechte geluk weerspiegelt. Laat ons in de beschrijving ook weten waarom deze vriendschap jou zo dierbaar is.

Doe mee en geef je op via www.wendyonline.nl/purevriendschap. Heeft jullie foto de meeste stemmen, dan win je een door s.Oliver verzorgd weekend in Maastricht!

Vriendinnencampagne

Bron van dit artikel: Wiking, M. Hygge, de Deense kunst van het leven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF