fbpx

Houd je huis koel tijdens de zomerhitte met deze 5 tips

Alhoewel wij genieten van de zon en zomerse temperaturen, willen wij deze hitte het liefst niet in ons huis hebben. Het kan lastig zijn om de warmte van buiten te blokkeren, maar wij geven je 5 tips om je huis koel te houden deze zomer.

Houd de zon buiten

Blokkeer zo veel mogelijk zonlicht dat naar binnen straalt door je gordijnen of luiken gesloten te houden tijdens de warmste uren van de dag. Dit helpt de temperatuur in je huis te reguleren, en voorkomt dat de warmte van de zon binnenkomt. Als je zonwering hebt, kun je zonneschermen of luifels gebruiken om zonlicht te blokkeren. Dit zal ook bijdragen aan het koel houden van je huis.

Investeer in isolatie

Goede isolatie is niet alleen belangrijk om je huis in de winter warm te houden, maar ook om je huis in de zomer koel te houden. Isoleer je huis goed om te voorkomen dat de warmte van buiten naar binnen komt. Investeren in isolering is de moeite waard, omdat je er het hele jaar profijt van hebt, en je flink kunt besparen op je elektriciteits- en gaskosten. Isoleer je huis gemakkelijk en voordelig met bijvoorbeeld een PIR met een gipsplaat.

Laat je huis doortochten

Maak gebruik van de koele ochtend- en avondlucht door ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Laat het doortochten om de hitte te laten ontsnappen, en de frisse lucht naar binnen te laten. Zo koel je je huis af, voordat het warmer wordt in de middag, of voordat je gaat slapen.

Gebruik ventilatoren

Plaats ventilatoren in de buurt van ramen tijdens de koelere uren van de dag, om de luchtstroom te verbeteren. Tip: plaats een bevroren waterfles of een bak met ijs voor de ventilator, zodat hij koele lucht verspreid. Ook kun je koelelementen of een koude handdoek gebruiken om je lichaam koel te houden.

Vermijd warmtebronnen

Verminder het gebruik van warmtebronnen zoals de oven, wasmachine en droger tijdens de warmste uren van de dag. Deze apparaten produceren warmte, die de temperatuur in je huis verhogen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF