fbpx

5 tips om in slaap te komen tijdens een hittegolf

In slaap komen tijdens een hittegolf? Het is niet de meest prettige bezigheid. Daarom delen wij 5 tips zodat het wat makkelijker wordt om tijdens deze bizar warme dagen in slaap te vallen. 

1. Blijf altijd genoeg water drinken

Een open deur, maar niet onbelangrijk om nog maar eens te melden: zorg dat je gehydrateerd blijft. Wanneer je niet genoeg drinkt, kan je lichaam niet genoeg zweten om zichzelf af te koelen.

2. Bedenk dat een ijskoude douche niet altijd de goede oplossing is

Het is begrijpelijk. Tijdens dit hete weer verlang je naar een koude douche. Dit is echter niet de beste oplossing om jezelf goed af te koelen. Je lichaam moet uiteraard afkoelen, maar wanneer je dit door middel van een (te) koude douche doet, vernauwen je bloedvaten en dit zorgt ervoor dat je lichaam juist warm blijft. Een warme douche koelt meer af.

3. Zet de ventilator in de juiste richting

Als de temperaturen in huis al richting dertig graden gaan, kan een ventilator niet zo veel meer doen dan de warme lucht verplaatsen. Plaats je ventilator dicht bij de grond en naast een raam voor het beste effect. En plaats een bakje ijs of een bevroren fles water voor de ventilator. Zo zorg je voor nog meer verkoeling!

4. Blijf zoveel mogelijk beneden

Hete lucht stijgt op. Hoe dichter je dus bij de grond slaapt, hoe beter. Je kunt er ook voor kiezen om een paar dagen in de woonkamer te overnachten. Grote kans dat je een stuk beter slaapt dan op de slaapkamer.

5. Kies voor een dun(ner) kussen

Waarschijnlijk koop je voor die paar dagen hitte geen nieuw matras, maar je kunt wel je kussen vervangen door een dunner kussentje. Een dik matras of kussen houdt de warmte namelijk extra lang vast.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF