fbpx

Hoe Make-A-Wish de droom van Yassir uit liet komen

make-a-wish vervult wens van yassir

Afgelopen nacht won de Amerikaanse basketbalploeg Golden State Warriors nipt van Houston Rockets. De Nederlandse Yassir, ernstig ziek, vergat al zijn ellende en stond in Oakland te dansen op de tribune. Voor hem kwam een droom uit. Beduusd hadden we hem vanochtend vroeg aan de lijn vanuit Amerika: ‘Voor wat ik nu voel, daar kan ik niet eens de juiste woorden voor vinden.’

Afgelopen dinsdag schreven we al over deze heel bijzondere reis van Yassir, die samen met zijn opa, ouders en beste vriend richting Californië wilde om zijn heldenteam, basketbal-grootmacht Golden State Warriors, een keer live te zien spelen.

Lees meer over de ziekte van Yassir

Ondertussen ontdekte Hanneke van Stichting Make-A-Wish al snel dat Yassir deze droomwens koesterde, als groot basketbal-fan wilde hij de allerbeste held van de NBA zien, Stephen Curry, speler van zijn droomteam, Golden State Warriors. Make-A-Wish kreeg het voor elkaar, in de nacht van 31 maart op 1 april zat Yassir met zijn liefste mensen op de tribune in Oakland. Hij zag een spannende wedstrijd die pas aan het eind in het voordeel van zijn helden werd beslist.

‘Ik heb vannacht geschreeuwd en gedanst’

Yassir: ‘Ik heb genoten. Wat een show, wat een feest, wat een belevenis. Ik ben er stil van, heb er geen woorden voor. We zaten in de hoek aan het veld, best dichtbij, konden gewoon de gezichtsuitdrukkingen van de spelers heel goed zien.’

Real American

make-a-wish vervult wens van yassirHij had als een echte Amerikaan vooraf lekker veel gegeten, een megagrote Turkey burger, hij had goed geshopt: een pet en een jack (zie foto). Zo was hij een echte fan die intens genoot: ‘Het spektakel om de wedstrijd heen is ongelooflijk. Als er op een groot scherm ‘Get up’  verschijnt gaan alle 30.000 mensen staan en als er ‘Give noise’ opkomt, barst het los. Kippenvel.’

Yassir liet zich niet onbetuigd. ‘Mijn moeder had me nog nooit zien dansen, maar nu ging het als vanzelf. Ik heb staan schreeuwen, staan dansen, ik voelde me helemaal opgeladen, vol energie. Ik heb de Warriors al zo vaak thuis op de tv gezien, maar in het echt is het een heel andere belevenis. Ik was heel vrolijk, heel blij. Dit was de ultieme beleving.’

‘Ik ga dit nóg een keer meemaken’

Hij vertelt het dankbaar, maar ook kalm en krachtig. Zijn droom is uitgekomen, maar hij zegt het heel beslist op onze vraag wat hij vond van deze ‘once in a lifetime experience’: ‘O, maar zo zie ik dat niet, hoor. Ik ga er vanuit dat ik dit nóg eens een keer ga meemaken.’

Make-A-Wish Nederland is een organisatie die zich inzet om wensen van ernstig zieke kinderen tussen de 3 en 18 jaar in vervulling te laten gaan.

Foto’s: eigen beeldWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF