fbpx

Hoe je door verbinding met je hart te maken naar je intuïtie leert luisteren en gelukkiger leeft

Je intuïtie is je beste raadgever, want in jouw hart weet je alles al. Zo tap je in op deze bron van wijsheid voor een gelukkiger leven volgens heart leadership expert Tess Keijzer en oprichter van And Heart.

Het vergt wat oefening en een flinke dosis lef, maar voor de krachtigste keuzes is jouw intuïtie de meest intelligente raadgever. Een bron aan kennis en wijsheid direct vanuit het hart die je helpt strategische en betere beslissingen te nemen voor jouw business, in je werk of gewoon in je eigen leven. Tess Keijzer van And Heart pleit hiervoor en vertelt hoe jij dat kloppende middelpunt van jouw lichaam je beste raadgever laat zijn. 

Tess studeerde aan het fameuze HearthMath institute in Californië. Daar onderzoeken ze de werking van ons hart en welk effect onze omgeving daarop heeft en vice versa. Wat blijkt, het elektromagnetisch veld rondom ons hart vangt allerlei signalen op uit onze omgeving. Al voordat de gebeurtenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, ontvangt jouw hart al informatie. Deze signalen vormen dat gevoel van ‘innerlijk weten’, jouw intuïtie dus. Het horen en voelen van jouw intuïtie kun je trainen en optimaliseren, hoe meer je dit doet, hoe scherper deze zal zijn. Wanneer jij emoties ervaart zoals dankbaarheid, liefde, waardering, compassie, vreugde en passie, komt er méér energie in je hart en de frequentie van energie wordt hoger. Op dat moment ben je aanwezig in het moment, je bent creatiever en durft jezelf te zijn. En last but not least: je bent verbonden met je intuïtie. Maar hoe leer je te luisteren naar je intuïtie?

Herken de stem van je intuïtie

Je intuïtie is het eerste antwoord wat je te binnen schiet als je een vraag moet beantwoorden of een beslissing gaat maken. Het is de eerste sensatie. Heel kort en krachtig soms slechts een ‘hint’ in de goede richting. Soms is het niet eens een woord, maar een gevoel of een “weten”. Die voelt of klinkt voor ieder anders, voor Tess zelf is het bijvoorbeeld een sensatie die begint in haar buik en dan in haar hele lichaam voelbaar is. Maar dat kan bij jou anders zijn. Voor sommigen is het een woord of een stemmetje wat iets fluistert, of een ademhaling die ineens zwaar voelt op de borst. Je hebt het ongetwijfeld meegemaakt, dat je voelt dat je iets weet, precies snapt wat het is dat je moet doen. Denk als oefening eens terug aan die momenten. Welke keuze heb je toen gemaakt, heb je geluisterd? En wat was de uitkomst? Wees eerlijk naar jezelf en creëer innerlijk bewustzijn.

Laat je niet op een ander pad brengen door je innerlijke saboteur

Wat intuïtie zeker niet is, is een luide, schreeuwende stem, dat is je saboteur. De ratio, je hoofd wat je op andere gedachten probeert te brengen die ‘veilig’ zijn en ‘logisch’ voelen. Het volgen van je intuïtie kan spannend zijn, omdat het vaak niet om de makkelijkste weg gaat. Niet gek dus dat jouw hoofd je daar vanaf probeert te praten. Het is een proces om naar je intuïtie te leren luisteren, speel daarmee, leer patronen herkennen. Op het moment dat de ratio doordringt kun je met je gedachten letterlijk rustig naar je hart gaan en het eerste gevoel wat je kreeg terugroepen. Probeer een tijdje bij dit gevoel te blijven en adem er bewust op. Je zult merken dat dit makkelijker gaat als je dit vaker doet.

Visualiseer de verlangens van je intuïtie

Probeer deze emoties (dankbaarheid, waardering, liefde, compassie, vreugde) bewust te ervaren, schakel met regelmaat prikkels in je omgeving even uit en mediteer regelmatig waarbij je emoties oproept die je energie geven. En waarbij je een gevoel van dankbaarheid omarmt. We snappen dat je in het leven soms ook vervelende momenten meemaakt waarin je emoties ervaart die je energie wegnemen en die lastig zijn om te ervaren, zoals verdriet, angst, schuld, schaamte, jaloezie. Wanneer je die emoties ervaart kom je in een staat van overleving en in die staat van zijn raak je uit verbinding met je intuïtie. Om die verbinding weer terug te vinden, kan je ervoor kiezen om te mediteren met behulp van een hartmeditatie. Een voorbeeld daarvan gemaakt door Tess vind je hier. Als je op deze manier je gevoel naar je hart terug weet te brengen kun je je intuïtie te gebruiken om de juiste keuzes te maken naar een leven met meer geluk en vervulling, waarin je meer verbinding ervaart met anderen en daardoor ook meer impact hebt in je werk of in andere delen van je leven.

Wil je meer weten? Kijk vooral een op de Instagram of website van And Heart.

Tekst: Tess KeijzerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF