fbpx

Hoe Happy & Healthy is Jacqueline Govaert?

Presentatrice en gezondheidsexpert Vivian Reijs fotografeerde de mensen die de komende tijd in de spotlights staan en die je niet wilt missen. En omdat deze WENDY over gezondheid gaat, vroegen we ze ook even hoe happy & healthy ze zijn. Deze week… Jacqueline Govaert!

TE ZIEN…

… en te horen tijdens haar clubtour, naar aanleiding van haar derde soloalbum Lighthearted Years. ‘Mijn nieuwe tour duurt tot 13 april en hij is al stijf uitverkocht. Maar geen nood, aan het eind van dit jaar ga ik ook nog een uitgebreide theatertour doen. En tussendoor hoop ik op veel festivals te spelen.’ Zo’n clubtour zit haar in het bloed. Jacqueline doet dit al sinds ze als vijftienjarige grote successen had met haar oude band Krezip. ‘Toch vind ik de start van zo’n tourneetje altijd weer spannend. Maar als ik eenmaal op het podium sta, denk ik: waar heb ik me zo druk om gemaakt? Het is een tweede natuur geworden. Het is zo leuk om voor mijn eigen publiek te staan. Mensen zingen alles mee. Ik hou daar wel van.’

HAPPY & HEALTHY

’s Morgens kan ik niet zonder…

‘… een supergoed en stevig ontbijt. Mijn vriend is een ster in de keuken en de ochtenden zijn helemaal zijn ding. Hij maakt overnight chia-pudding met noten, heerlijke omeletten met tomaten en lekkere smoothies. Wij ontbijten als koningen. Ik eet vooral heel bewust. Het was een eyeopener toen ik ontdekte dat je door kleinere hapjes te nemen en langer en rustiger te kauwen, sneller verzadigd bent. Sindsdien hoef ik niet meer aan de lijn te doen.’

Voor mijn gezondheid is het de hel, maar voor mijn geluk móet ik elke dag…

‘… sigaretjes roken. Ik ben er pas na mijn tweede kind mee begonnen. Ik was al dertig. Eerder interesseerde het me nooit. Op een gegeven moment was ik zo druk met mijn kinderen en dan zat ik weleens met andere moeders te ontspannen, die een sigaretje namen. Ik doe dat nu ook. Niet de hele dag door. Gewoon een of twee na het eten. Ik weet dat het slecht is, maar ik geniet er wel enorm van.’

WENDY #18 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#18, die nu in de winkels ligt.

coverWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF