fbpx

Hoe Happy & Healthy is Alain Clark?

Presentatrice en gezondheidsexpert Vivian Reijs fotografeerde de mensen die de komende tijd in de spotlights staan en die je niet wilt missen. En omdat deze WENDY over gezondheid gaat, vroegen we ze ook even hoe zíj in hun vel zitten. Deze week… Alain Clark 

Te lezen..

… in zijn eerste kinderboek Kat & Vis, met illustraties van Loes Riphagen. ‘Mijn zoontje Nilo is nu acht. Ik verzon altijd al verhaaltjes voor hem wanneer we samen zijn. Gaandeweg ontstonden er vaste karaktertjes die Nilo steeds weer terug wilde horen. Zo zijn Kat en Vis ontstaan. Vis heeft van hen de jongste energie en is altijd nieuwsgierig. Alles wat hij weet van de wereld, is wat hij vanuit zijn kom ziet en wat hij van Kat hoort. Het draait allemaal om de dialoogjes tussen die twee.’ Alain bracht afgelopen najaar ook zijn nieuwe album Bad Therapy uit en is de komende tijd druk met optreden. ‘Maar Kat en Vis zijn altijd bij me. Rond shows moet ik vaak wachten en op die momenten kan ik lekker aan nieuwe verhaaltjes werken.’

In mijn zwembroek op het strand voel ik me…

‘… prima. Soms denk ik: eigenlijk mag ik wel iets meer eten of eens naar de sportschool. Maar ik voel me gewoon hartstikke fit en gezond. Mijn vader is zeventig en treedt weleens met mij op. Als ik hem in onze kleedkamer met ontbloot bovenlijf zie, is het alsof ik naar een man van 38 kijk. Met mijn genen zit het dus wel goed. Maar ik leef ook heel bewust. Zeven jaar geleden las ik het boek Dieren eten van Jonathan Safran Foer en ben ik vegetariër geworden. Puur uit ideologische overwegingen. De lekkere smaak van vlees weegt voor mij niet meer op tegen het nare gevoel dat ik erbij krijg. Sinds een jaar eet ik ook geen vis meer. Daar voel ik me gelukkiger bij.’

Voor mijn gezondheid is het funest, maar voor mijn geluk móet ik elke dag…

‘… ijs eten. Mijn echte zwakte is natuurlijk mijn verslaving aan suiker. Maar het liefst neem ik dat tot me in de vorm van chocolade-ijs. Heerlijk!’

WENDY #18 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#18, die nu in de winkels ligt.

cover

Geschreven door: Ernest Marx

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF