fbpx

Hoe ga je om met emoties rondom slaap? 3 tips!

Herken je dat? Slechte slaap, wakker worden met een droge mond en je talloze keren omdraaien door nare gedachten die je maar wakker houden. Wij geven je 3 praktische tips om beter om te gaan met emoties rondom je slaap.

Loslaten van emoties of gedachten

Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn om emoties of gedachten maar niet los te kunnen laten. Vaak is er plotseling iets gebeurd. Je moest opeens afscheid nemen van iets dat je dierbaar was: je partner, je gezondheid, financiële zekerheid of vertrouwde omgeving. Het loslaten van deze emoties is zo makkelijk nog niet. Op zo’n moment gaan er natuurlijk allerlei gevoelens door je heen. Er kan een schuldgevoel ontstaan omdat je iets niet hebt gedaan wat je nog moest doen. Het kan zijn dat je nog boos bent omdat er onrechtvaardigheid in het spel was. Of er is wanhoop in je leven, omdat je iedere vorm van zekerheid bent kwijtgeraakt.

Gedachten blijven rondspoken

Vind je het lastig om je gedachten maar los te laten? Blijven alle mogelijke scenario’s maar in je hoofd rondspoken? Je brein wilt en moet die ene oplossing verzinnen. Op zich is dat niet verkeerd, maar wanneer piekeren te lang duurt, kan je ook geblokkeerd raken. Je brein blijft rondcirkelen omdat het een oplossing wil bedenken. Je blijft maar denken. Hoe langer je denkt, er komt vanzelf toch wel een oplossing? In werkelijkheid is het tegenovergestelde waar. Je verlamt als het ware en voor je gevoel ga je niet meer voor,- of achteruit.

Lees ook: Hoe ga je om met negatieve slaapgedachten. 4 tips!

Tijd gunnen

Het allerbelangrijkste is om je zelf de tijd te gunnen. Het is goed om de tijd te nemen en om tot rust te komen. Het verwerken van een moeilijke situatie heeft nu eenmaal meer tijd nodig om een plekje te krijgen Gun je jezelf niet de tijd? Dan loop je het risico je klachten te verergeren, omdat je niet aan een goede verwerking toekomt.

WENDY’s Tips

1. Schrijven, schrijven, schrijven!

Probeer om het van je af te schrijven. Neem een pen en papier in de aanslag of ga achter je laptop zitten. Schrijf beetje bij beetje op wat je nog weet, en probeer in details te treden.

2. Wees open

Is schrijven niets voor jou? En durf je het wel te zeggen tegen familie of bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon? Doe dan hier jouw verhaal. Waar zit je mee? Wat zou je graag willen oplossen?

3. Trek je sport outfit aan

Ben je even helemaal klaar met alle nare gedachten? Sporten doet wonderen. Focus je op de oefeningen die je aan het volgen bent.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF