fbpx

Het tv-seizoen van Monic Hendrickx begint weer

Wat een moois is er na een lange zomer straks weer te zien op de Nederlandse televisie. Humberto fotografeerde Monic Hendrickx en wij vroegen haar onder andere naar haar (un)plugged leven.

Te zien…

… in het nieuwe seizoen van Penoza en in de nieuwe reality­ race Kroongetuige. Als presentatrice! ‘Toen ze me vroegen was ik direct enthousiast, maar ook verbaasd, want: kán ik dat eigenlijk wel? Presenteren is een vak apart; anders dan bij acteren waarbij je de camera juist negeert, moet je de kijker hierbij echt het scherm inlokken. Omdat ik thuis nogal het imago heb van iemand die zichzelf bij spelletjes makkelijk verraadt, moest ik extreem scherp blijven, het zou natuurlijk vreselijk zijn als ‘de presentatrice’ iets verklapt aan de kandi­daten! Het spel, het proces, de ervaring, het was spannend en leerzaam tot het einde.’

Pretty plugged

‘Ik ben absoluut niet verslaafd aan mijn telefoon. Het is een handig ding, meer niet. Facebook of Twitter heb ik niet, maar ik vind het wel leuk om momenten met thuis te delen. Als ik zonder gezin op pad ben, stuur ik ze vaak een filmpje via WhatsApp. En o ja, sinds kort heb ik een Instagramaccount, omdat mijn dochter het leuk vindt om die te beheren; af en toe krijg ik dan een grappige foto-­opdracht van haar. Zelf heb ik er totaal geen verstand van. “Mam,” zucht Javaj dan, “ik ga het je nog één keer uitleggen…” Verder voel ik geen behoefte om continu te laten zien hoe leuk mijn leven is. Mensen die tijdens een concert via hun schérm naar het podium kijken, snap ik niet: je bent hier nu, live, leg dat ding weg!’

Ultiem unplugged

‘Zodra ik thuiskom, gooi ik mijn mobiel in een hoek. Dan ga ik lekker in de tuin wroeten en zie ik later dat ik tig oproepen heb gemist, maar ja, wat maakt het uit? Hetzelfde verhaal als we samen of met vrienden in de tuin fikkie steken, dan ‘ben’ ik er even niet, heerlijk toch? Op vakantie verblijven we altijd op wifiloze plekken, eens per week checken we onze mail of app in een café en dan is het weer klaar. Volgens mij is het hart­ stikke gezond om soms even alleen te zijn, niet in contact met iemand, je misschien zelfs te vervelen… Om geïnspireerd te raken, is het belangrijk dat er soms even niets is. Echt, dat moeten we niet vergeten!’

Monic Hendrickx is vanaf 27 augustus, om 20.25 uur, op NPO3 te zien in het vijfde en laatste seizoen van Penoza.

Tekst: WENDY #15 | Beeld: Humberto TanWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF