fbpx

Het dagboek van een Wendy van Dijk: ‘Spreken is zilver en zwijgen is goud’

Het is het 25ste nummer van WENDY en speciaal daarom hebben wij 25 vrouwen op de cover die één ding gemeen hebben: hun naam. Deze Wendy neemt je mee in haar leven! Zij vertelde eerder over wat liefde voor haar betekent  en haar ervaring op de Huishoudbeurs. Vandaag lees je over haar werk als kapster. 

Kapster

Het mooiste vak van de wereld is het kappersvak. Heerlijk creatief bezig zijn en dan ook nog de hele dag kletsen. De klanten komen met een rommelhoofd binnen en gaan op en top weer de deur uit. Vaak genoeg baal ik dat ik weer eens geen voor- en nafoto heb gemaakt. Omdat ik alleen werk, worden vaak een heleboel dingen gedeeld. Helaas ook dingen als ziektes… Omdat klanten, na al die jaren, vaak als familie voelen, doet dit ook wat met mij.

Als mijn muren konden praten…oei! Er wordt echt veel gedeeld met mij: over piercings op de meest gekke plekken (althans voor mij dan gekke plekken), vreemdgaan, impotentie, scheidingen, kinderen, kinderwensen, feestjes… Al heel lang gaat het door mijn hoofd om hier toch eens een boek over te schrijven, maar ook al noem je geen namen, het voelt voor mij dan toch als verraad.

Lieve klanten, ik heb besloten dat ik al jullie geheimen mee mijn graf in neem (wel jammer van al die mooie, trieste en geweldige verhalen). Maar tot die tijd leef ik met jullie mee, voel ik jullie verdriet, geniet ik van jullie mooie verhalen, lach ik met jullie mee om de leuke dingen in het leven en wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen.

Liefs,

Wendy van Dijk (nummer 3 op de foto)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF