fbpx

Het dagboek van een Wendy van Dijk: Autisme, een ruwe diamant

Het is het 25ste nummer van WENDY en speciaal daarom hebben wij 25 vrouwen op de cover die één ding gemeen hebben: hun naam. Deze Wendy neemt je mee in haar leven! Zij vertelde eerder in het dagboek van Wendy van Dijk over de covershoot samen met de andere vierentwintig Wendy van Dijks. In deze blog vertelt zij over haar dochter die autisme heeft. 

Een volle mailbox

Sinds 22 januari gebeuren er gekke en leuke dingen. In mijn stukje in de WENDY stond ook mijn bedrijfsnaam “Wendy hair exclusive” en zo is mijn e-mail makkelijk te vinden. Nou dat heb ik geweten! Er sprong één mail echt uit. De e-mail was van Jaqueline, de voormalig assistent van de orthodontist (ortho Tan). Inmiddels woont zij op Kreta en verhuurt daar een geweldig appartement. Het is altijd lente in de ogen van de (in dit geval) orthodontist assistente. Na haar verhaal dacht ik, wat bijzonder en wat stoer. Zij heeft mij aan het denken gezet: “Don’t wait for the perfect moment, take the moment and make it yours”.

Orthodontist

Mijn oudste dochter heeft autisme (hechtingsproblematiek en ADD) en ik kan met recht zeggen dat dit niet altijd makkelijk is, voor haar niet, maar ook voor ons niet. Zo ook vroeger niet bij de tandarts of bij de orthodontist. Onze dochter hield namelijk niet van mannen, dit is nu wel anders want zij is inmiddels 20 jaar oud. Wij gingen op zoek naar een geduldige vrouwelijke orthodontist en deze vonden wij: ortho Tan. Door deze vrouwelijke orthodontist konden wij moeiteloos op controle komen. Tot haar zoon het overnam, toen werd het voor onze dochter wat lastiger (want tja, zij hield niet van mannen).

Gebruiksaanwijzing

Al vanaf dat mijn dochter klein was, dacht ik als moeder ‘nu heb ik de gebruiksaanwijzing gevonden’. Het bleek dat ik elke drie maanden een nieuwe gebruiksaanwijzing nodig had. Geen mens is hetzelfde, maar ook geen mens met autisme is hetzelfde. Wij hebben altijd gestreden voor het beste voor onze dochter. Helaas moesten wij toen zij zestien jaar oud was de beslissing nemen dat zij onder begeleiding moest gaan wonen bij Joy Living. Geloof mij… Als je daar de eerste keer wegrijdt, dan breekt je hart niet, maar hij scheurt. Wat doet dat pijn, het gevoel dat je als ouders hebt gefaald, ondanks dat we weten dat we er toch alles aan hebben gedaan.

Trots

Wij hebben niet gefaald, wij wilden het beste voor onze dochter. Nog steeds hebben wij zorg voor onze dochter, maar door Sas en Fransisca van Joy Living wordt dit leefbaar gemaakt. Onze dochter (inmiddels een heel mooie jonge vrouw) is er nog lang niet, toch is ze goed op weg en wij zijn trots op de stappen die zij al gemaakt heeft. Voor de toekomst weet ik zeker dat onze dochter, “de ruwe diamant” zal gaan shinen als een prachtige geslepen diamant.

Liefs, 

Wendy van Dijk (nummer 3 in het blad)

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF