fbpx

Harmjan en Astrid deden mee aan B&B Vol Liefde en wonen dolverliefd samen in Oostenrijk: ‘We voelen ons bevoorrecht’

Leuk nieuws! Harmjan en Astrid, die meededen aan het datingprogramma B&B Vol Liefde, vonden boven hun verwachting de liefde bij elkaar. Harmjan vertrok naar Oostenrijk en sindsdien runt hij samen met Astrid de Bed & Breakfast ‘Haus Nohra’. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog altijd dolverliefd en…. getrouwd! Vorig jaar hadden zij een interview met WENDY. Dit is hieronder te lezen.

Wat dachten jullie van elkaar bij de eerste ontmoeting?

Harmjan: ‘Voor de opnames zag ik een foto van Astrid voorbijkomen op Facebook. Iets in mij werd enorm getriggerd. Eigenlijk wilde ik helemaal niet op televisie komen. Ik had net een nieuwe baan gekregen en dacht: nu heb ik mijn leven helemaal op de rit. De liefde van mijn leven ontmoeten via een televisieprogramma, daar geloofde ik niet in. Maar hoe vaker ik naar haar keek, hoe nieuwsgieriger ik naar haar werd. Als Astrid niemand zou kiezen tijdens de opnames, dan mocht ik mijn contactgegevens met haar uitwisselen. Er was natuurlijk een mogelijkheid dat ze wel iemand zou kiezen. Die kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan. Op de dag van onze ontmoeting in Oostenrijk, kwam ze de hoek om gelopen en het eerste wat ik dacht was: Oh oh, daar gaat mijn geplande leventje. Ik was direct verkocht en compleet onderste boven van haar.’

Astrid: ‘Bij mij kwam er even een muur omhoog. Ik stapte onbevangen in het programma en had er eigenlijk ook weinig vertrouwen in. Hij stond daar, ik zag hem en voelde direct iets. Het was raak. Ik dacht: dit kan niet zo snel. Op dat moment kon ik het niet benoemen, want ik kon het ook niet geloven. Maar als ik eraan terugdenk, weet ik het zeker. Het was liefde op het eerste gezicht. Op de allereerste avond ontdekten we al dat we een goede emotionele klik hadden. Dat ik Alex diezelfde dag naar huis had gestuurd, had best wel een grote impact. Ik had veel emoties en liep ‘s avonds te ijsberen. Harmjan kon ook niet slapen en hoorde mij. Toen hebben we heel lang zitten kletsen tot halverwege de nacht. Het ging over alles en niks.’

Wanneer sloeg de vonk definitief over?

Harmjan: ‘Zodra de opnames voorbij waren, ging ik terug naar huis zonder dat er zekerheid was tussen mij en Astrid. Ik pakte mijn gewone dagelijkse leven op in Nederland en Astrid dat van haar in Oostenrijk. Tussen onze werkzaamheden door waren we continu aan het bellen. Tot ik op een vrijdagmiddag tegen Astrid zei: Ik stap in de auto en kom naar je toe.’

Astrid: ‘Ik dacht: even een weekend tweeduizend kilometer op een neer rijden, hij is gek. Toch kwam hij. Al die weken heb ik gewikt en gewogen of Harmjan de man voor mij was. Zonder de camera’s in mijn buurt viel er een barrière weg en toen wist ik het zeker. Zodra hij voor mijn deur stond, ben ik in zijn armen gestort. Het voelde goed.’

Harmjan: ‘Tijdens de opnames laat je niet het achterste van je tong zien en ben je wat meer gereserveerd. Alle emoties die waren opgespaard, kwamen er allemaal uit bij ons weerzien. We hebben elkaar heel lang staan omhelzen en stonden te trillen op onze benen.’

Waarom passen jullie zo goed bij elkaar?

Astrid: ‘Ik denk dat Harmjan soms best zwaar heeft met mij en mijn emoties. Het laatste jaar heb ik in overlevingsstand gestaan met het gezin en de B&B. En dan komt daar een man bij die ineens van alles losmaakt. Hoe ik daarop reageer, daar gaat hij heel goed mee om.’

Harmjan: ‘Astrid is perfect door haar imperfecties. Ik vind alles leuk aan haar. Ze is vreselijk lief, maar ook vreselijk spicy. Die afwisseling vind ik heerlijk om te zien. Waar Astrid soms heel emotioneel overkomt, daarvan denk ik: kom maar even. Ik neem het niet persoonlijk. Die emoties moeten er gewoon uit. In zulke situaties ontstaat er direct communicatie tussen ons. Ik voel me heel erg veilig bij Astrid. Ik heb soms de neiging om de sterke man uit te hangen en mijn gevoel binnen te houden. Astrid merkt dat aan mij. Ondanks dat ik het soms nog even niet kan zeggen, omarmt ze me en geeft ze me de ruimte. Die ruimte probeer ik haar ook te geven. Daarin vullen we elkaar perfect aan. We praten niet langs elkaar heen en hebben aan een half woord voldoende.’

Astrid: ‘We weten van elkaar dat we niks verborgen hoeven te houden. Ik vind het bijzonder dat we elkaar zo goed aanvoelen. Onze goede basis ligt bij de gesprekken die we samen hebben en de emoties die we kunnen delen. Bij mij komen emoties soms uit een vreemde hoek, maar hij staat ervoor open om het te bespreken. Hij is voor mij een schouder om op te leunen. Als we ’s ochtends vroeg weg moeten, kan ik ook op hem rekenen. Tas inpakken, broodjes smeren, ontbijt maken, dat deed ik altijd allemaal zelf. Als ik nu de keuken in kom, zie ik dat de broodjes al gebakken zijn, theewater is gekookt en dat alles klaarligt. Dat doet hij zonder dat we het er uitgebreid over hoeven te hebben. Hij draait gewoon mee in het gezin. Hoe hij dat doet, daar heb ik grote bewondering en respect voor. Harmjan denkt mee, hij ziet dingen en doet er dan ook iets mee. Dat is toch geweldig?’

Hoe vinden jullie het om samen de B&B in Oostenrijk te runnen?

Harmjan: ‘Ik vind het fantastisch hier in Oostenrijk. Om op dit mooie plekje van de aarde te mogen leven met Astrid, voelt voor mij als een voorrecht. Bergen waren altijd al een van mijn favoriete onderdelen van de natuur. Om daar nu elke dag tussen te mogen wandelen en de schoonheid van de natuur te mogen beleven, maakt me ontzettend gelukkig.’

Astrid: ‘Ik vind het waanzinnig dat Harmjan nu bij mij in Oostenrijk is. Het is heerlijk. Tijdens de opnames van het programma was hij al mijn steun en toeverlaat en dat is hij nog steeds. Hoe wij het hier samen allemaal doen, loopt vanaf dag één al goed. Daarnaast hebben we het heel leuk samen. We proberen veel momentjes samen te pakken en van de natuur te genieten.’

Liggen er trouwplannen in het verschiet?

Harmjan: ‘Een tijdje geleden hadden we een tarotkaartenlezer te gast in Oostenrijk. Zij voorspelde dat we binnen een jaar getrouwd zouden zijn. Het onderwerp is een keer besproken en we sluiten niks uit. Voor nu genieten we ongelooflijk van elkaar en onze tijd samen in Oostenrijk.’

Herfstspecial Leven in liefde

De nieuwe herfstspecial Leven in liefde staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF