fbpx

Hana wil lege kinderschoenen tijdens sinterklaas vullen en zet een inzamelingsactie op

Sinterklaas is er voor ieder kind, maar toch wordt niet elke schoen gevuld. 1 op 12 kinderen groeit op in armoede en krijgt dit jaar niks in de schoen. Dat zijn twee kinderen per gemiddelde schoolklas. Daarom wil Hana geld inzamelen om minimaal 40 kinderschoenen deze sinterklaas te vullen. Na 2 dagen heeft Hana al meer dan 20 duizend euro opgehaald! 

Op Instagram deelt Hana haar ervaring als kind van vluchtelingouders. Voor haar was sinterklaas vieren niet vanzelfsprekend. Een zo’n tekstje luidt: “Ik wil niet naar school toe. De andere kinderen vertellen over hun cadeautjes, maar ik heb niks gekregen. Ik heb wel gejokt dat ik de grote pop in mijn schoen had, maar die komt u vast nog brengen. Of ben ik niet lief geweest? Sorry.”

De post gaat als een trein. In de reacties worden lieve woorden gedeeld en mee geleefd met de kinderen die geen sinterklaas kunnen vieren. Hana’s doel is naast geld verzamelen ook bewustzijn te creëren rondom het sinterklaasfeest. Als tegenhanger voor alle betaalde campagnes die het consumeren centraal zetten. Op deze wijze wordt de kloof tussen welvarend en arm alleen maar groter en zichtbaarder. Het streefbedrag is zelfs al behaald, maar Hana wil natuurlijk doorgaan om zoveel mogelijk schoentjes te vullen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hana 💭 (@yhana.nl)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF