fbpx

Halina is… Onverwacht gelukkig!

Potverdorie! Daar moet actrice Halina Reijn ineens flink aan de stutten trekken om haar oude, vertrouwde fysiek te hervinden. Mabel uit Hoofddorp biedt soelaas, met een methode die lichaam én geest aanspreekt. En opeens ben je dan onverwacht gelukkig. 

Een nieuw leven

‘Onwillekeurig volg ik met mijn ogen een bommenwerper die op een lopende band aan mij voorbijtrekt. ‘Halina? Are you ready?’ Ik ben er niet bij met mijn hoofd en ben dus totaal niet ready. Toch zal ik moeten beginnen aan de veel te lange monoloog die ik voor tachtig figuranten in het Engels moet houden. Over welke wapens ik produceer in de fabriek in Zweden waar ik de CEO van ben, en wat ze allemaal tot ontploffing kunnen brengen.’

‘We staan ergens in Litouwen in een failliete fabriek, die dienst moet doen als mijn werkterrein in Stockholm. Ik ben zo duizelig als een tor omdat ik een dag daarvoor ben begonnen aan een nieuw leven. Over precies drie weken moet ik gedeeltelijk zonder kostuum in New York, The Fountainhead uitbeelden in een zaal van tweeduizend man. Ik merkte dat ik na de tournee van Obsession, die veel gelijkenissen vertoonde met een pubertrip naar Salou, toch een paar kilo was aangekomen. Alcohol maakt blijkbaar meer kapot dan je lief is, in mijn geval mijn voorheen relatief strakke lijf. En dus lijkt het me tijd mezelf even onder handen te nemen.’

‘Sporten doe ik, maar door de hoeveelheid tripjes die ik de afgelopen tijd naar Zweden, Litouwen en Tokyo moest maken voor Toneelgroep Amsterdam en de Zweedse serie over wapenhandel die we dus aan het opnemen zijn, zag ik mijn trainer minder dan mijn Flying Blue-pas. En dus restte mij niets anders dan mijn dieet onder de loep te nemen. Na wanhopig de boeken van Fajah Lourens, het Instagram- account van Gwyneth Paltrow en de site van het paleodieet te hebben doorgespit, kom ik tot de conclusie dat gezond eten iets voor hipsters is, maar niet voor hippiekinderen van middelbare leeftijd.’

Sessies bij Mabel

‘Via mijn zus kom ik terecht bij Mabel in Badhoevedorp. ‘Pas op, je lichaam is het laatste onderwerp bij haar.’ En inderdaad: de blonde dame met een aanstekelijke lach en prachtige fysiek, spreekt met geen woord over diëten, afvallen of in vorm raken. We hebben het alleen maar over mijn leven, werk, jeugd, relatie en vrienden. Soms doe ik een halfslachtige poging het onderwerp terug te brengen naar de voorstelling die ik in New York moet spelen. De angst voor mijn lijf in de spotlights, maar met zachte dwang en grote wijsheid brengt ze me terug naar mijn diepste verlangens en duisterste dromen.’

‘Na een paar sessies, waarin ik zaken onder ogen zie die ik al lang geleden had begraven, en waarvan ik niet gedacht had dat ik ze ooit zou durven erkennen, is het tijd voor de fysieke benadering. Mabel legt mij uit dat ze werkt volgens een methode die intermittent fasting heet. Wetenschappelijk erkend heeft vasten met tussenpozen een positief effect op alles.’

Nooit meer een andere leefwijze

‘Geheugen, uithoudingsvermogen, gezondheid, gemoedstoestand, enzovoort, met tot slot: je lichamelijke verpakking. De eerste dagen heb ik hoofdpijn en ben ik duizelig. Maar na een dag of drie trekt dat weg en na tien dagen begin ik diep te slapen als een tevreden baby en ben ik overdag zo energiek dat ik iedereen om me heen tot waanzin drijf. Doordat deze coach lichaam en geest tegelijk heeft aangepakt, ontstaat er een onontkoombare schoonmaak met enorm effect en ben ik onverwacht gelukkig. Mijn lijf verandert in hoog tempo, maar als mijn volle billen dreigen te verdwijnen ram ik er op advies van Mabel een paar honderd calorieën extra doorheen en installeer ik een dag per week waarop ik alles binnen mijn blikveld eet. New York is al lang achter de rug en bijzonder goed verlopen, maar ik blijf terugkeren naar mijn coach en wil nooit meer af van deze nieuwe leefwijze.’

Lees meer over hoe je jouw doel bereikt en wordt zelf misschien wel onverwacht gelukkig.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF