fbpx

Gwen van Poorten kreeg een burn-out: ‘Ik weet nu hoe ik voor mezelf moet zorgen’

Gwen van Poorten schreef het boek Voeten in het stopcontact over haar burn-out. Naast haar boek kun je Gwen kennen van #METZ’NALLENdepodcast en haar tijd als presentatrice bij BNN. In de body & mind special vertelt zij, naast presentatrices Lisa Loeb en Evi Hanssen over haar mentale gezondheid.

‘Op mijn 22ste verging de wereld voor mij. Ik was de weg kwijt in mijn hoofd en had geen idee dat dat kon. Al zolang ik me kan herinneren, was ik positief en had ik zin in het leven. Ineens liep ik tegen een onzichtbare grens. Ik had geen idee of het ooit goed zou komen. Op internet kon ik er niets over vinden en ik dacht dat ik gek was. “Je bent opgebrand”, hoorde ik van mijn dokter. Drie maanden lang ging ik intern bij mijn ouders. Veel dagen sliep ik alleen maar. Stapje voor stapje werd ik de oude. Ik kwam eruit met het gevoel: ik wil leven. Het maakte niet uit wat ik moest doen, maar dit mocht niet meer gebeuren. Daar startte mijn zelfontwikkeling. Soms ga ik nog steeds met 160 kilometer per uur door het leven, maar ik weet wel hoe ik voor mezelf moet zorgen. De burn-out was een lange tijd iets van mij alleen, totdat ik twee jaar geleden #METZNALLENdepodcast startte. Dit wordt net als BNN, dacht ik: seks, drugs en rock-’n-roll. Het tegenovergestelde bleek waar. Na de eerste twee afleveringen merkte ik dat de luisteraars mij op een heel andere manier leerden kennen. Het ging veel over mentale gezondheid; dat is waar ik de afgelopen tien jaar alleen maar mee bezig ben geweest.’

Body & Mind-special

In de nieuwe Body & Mind-special van WENDY vind je heel veel goede tips en inspiratie om lekker in je vel te zitten en rust in je hoofd te vinden. Ook vertellen bekende Nederlanders als Sylvia Geersen, Gwen van Poorten en Michael en Cindy Pilarczyk over hoe zij de balans tussen hun body en mind bewaren. Wendy’s yogalerares Judith van Hal, die met veel liefde de yogalessen tijdens de WENDY-retreats op Ibiza verzorgt, stelde een serie samen van elf yogaoefeningen voor meer kracht en rust in je hoofd en oogleraar Max Nieuwdorp, schrijver van de bestseller Wij zijn onze hormonen, vertelt wat hormonen met ons doen als we 20, 30, 40, 50 of 60 zijn. We delen drie heerlijke gezonde recepten van Rens Kroes, Wies Verbeek vertelt hoe je gelukkig oud kunt worden en trendwatcher Denise Kortlever neemt ons mee in de wereld van ons eten in de toekomst.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF