fbpx

Goed voornemen om meer te lezen in het nieuwe jaar? Probeer dan deze 5 bijzondere boeken

Het nieuwe jaar is van start en dat betekent: goede voornemens. Elk jaar heb je misschien wel het doel om een aantal boeken per jaar te halen. Neem dit jaar je momenten om terug bij jezelf te komen met een boek. WENDY deelt vijf favorieten van het moment!

1 Kliniek Zuid

Een arts en schrijver schreef onder het pseudoniem Nick de Koning dit boek vanuit zijn ervaringen en de actualiteit rondom cosmetische chirugie. Later dit jaar zal deel twee van het boek verschijnen. Het boek gaat over dr. Caro Benedict, die in één van de duurste straten van Amsterdam de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid runt.  Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden, komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Al helemaal wanneer een aantal van haar cliënten zich meldt met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag intern rijst wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

2 Daar waar de rivierkreeften zingen

Dit boek staat al weken in de bestseller top 60 lijst en écht een aanrader om even de tijd voor te nemen. Misschien ken je het verhaal al, de verfilming van dit boek verscheen afgelopen jaar al in de bioscoop. Dit boek gaat over Kya Clark, die in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. De natuur voelt als haar thuis. Maar als ze in aanraking komt met twee jongvolwassen mannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer één van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

3 Wij waren, ik ben

De meesten zullen het verhaal van de kinderen van Ruinerwold al aardig kennen. In 2019 kwam het verhaal vol in het nieuws, omdat Israel van Dorsten de boerderij verliet waar hij jarenlang vastzat en een café binnenstapte. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf Israel zijn leven. Want hij had niet het leven als ieder ander. Zo ging hij niet naar school, bestond er voor hem geen buitenwereld. Er waren voor hem alleen geesten die om het gezin heen dwaalden en waar ze mee praatten. In details zette hij het op papier.

4 Terug naar Insulinde

Schrijfster Elle van Rijn schreef al eerder succesvolle romans. ‘Terug naar Insulinde’ is een indringende roman over familie, loyaliteit, liefde en hoop in tijden van oorlog. Een prachtig boek om je goede voornemen mee te beginnen. In het boek beschrijft ze de oorlog in Nederlands-Indië, waarin Rosa de hoofdrol speelt. Zij groeit voor de oorlog op in voorspoed, in een vooraanstaande familie in Nederlands-Indië. Wanneer haar ouders scheiden wordt ze achtergelaten bij een tante. Alleen en ontheemd verlangt ze naar haar gelukkige kinderjaren, maar die zullen niet meer terugkomen. Wanneer de Japanners de kolonie bezetten leert ze dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat afkomst ertoe doet. Haar leven neemt een onverwachte wending als haar vriend John zich als piloot bij het leger aanmeldt en ze zich met haar familie moet melden in een interneringskamp. Het is de liefde die haar op de been houdt, maar zal ze John ooit weer zien?

5 In de schaduw van de berg

Afgelopen jaar kwam een bijzonder memoir over veerkracht en moed uit van Silvia Vasquez-Lavado waarin ze de helende kracht van de natuur beschrijft. Ondanks haar indrukwekkende carrière wist de Peruaanse Silvia Vasquez-Lavado dat ze alleen maar wegrende voor haar herinneringen. In het boek wordt een spannend verhaal over de beklimming van de Mount Everest gecombineerd met een aangrijpend verhaal over misbruik, verslaving, immigratie en een coming-out.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF