fbpx

Genieten van je vrije tijd doe je zo!

Herken je dat? Heb je eindelijk eens vrij maar ben je voor je gevoel toch weer druk bezig? Met deze tip voel je je ook daadwerkelijk vrij!

Je had het misschien wel tijdens afgelopen paasweekend. Je had wat extra dagen vrij, maar juist daarom heb je maar gelijk alles volgepland. Omdat je het gevoel hebt dat als je vrij bent, je alleen maar leuke dingen móet doen met andere mensen samen. Daarom heb je niet het gevoel dat je echt hebt kunnen genieten, hoe ontspannen al die afspraakjes ook op papier ook klinken.

Sociale verplichting

Je kent het vast wel dat een afspraakje meer een sociale verplichting is, terwijl je liever lekker thuis blijft en eens echt niks doet. Aan de Universiteit van Washington is er nu onderzoek gedaan naar de vrije tijd van mensen. Wat eruit is gekomen? Hoe goed plannen tijdens werk ook mag zijn, plan niet heel je vrije tijd in met allerlei activiteiten. Het gevoel dat alles vaststaat en je ergens naartoe moét, maakt dat het vrije tijd ook als werken voelt. En iets dat met werk te maken voelt, wil je natuurlijk niet in je vrije tijd. Vrije tijd moet namelijk niet als een verplichting voelen.

Flexibel plannen

Maar moet je dan helemaal niks meer plannen in je vrije tijd? Dat dan ook weer niet. De oplossing: flexibel plannen! Maak vrije tijd voor jezelf een rekbaar begrip. Wil je ‘s avonds iets doen, maar je hebt geen zin iets af te spreken op een vastgepind tijdstip? Maak er dan gewoon van ‘ergens na het eten’. Iets minder plannen maakt je vrije tijd dus al een stuk leuker. En vergeet vooral niet wat tijd voor jezelf te nemen.

Lees hier hoe je werk écht kan loslaten!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF