fbpx

Geniet van de natuur van Noorwegen in de winter én zomer!

Sommige bestemmingen zijn zowel leuk in de winter als in de zomer. In dit artikel bespreken we activiteiten in de natuur van Noorwegen, want het land staat bekend om zijn meren, gletsjers, bergen, bossen en natuurlijk fjorden. 

In de winter

Sneeuwschoenwandelen
Bij sneeuwschoenwandelen trek je de knieën iets hoger op dan normaal. Maak een winterse wandeling met een gids, want die brengt je naar de allermooiste plekken – en het is een stuk veiliger. Luister naar de knisperende sneeuw onder je voeten in de winterse bossen en geniet van de mooie omgeving.

Ga lekker schaatsen
In Nederland moeten we nog maar afwachten of we deze winter op natuurijs kunnen schaatsen, in Noorwegen kan het zeker op een aantal bevroren meren, rivieren en fjorden.

Snowkiten
Hou je van kitesurfen of wil je het graag een keer leren? Dan kun je dat ook in de sneeuw doen. In Noorwegen worden cursussen aangeboden om te snowkiten op ski’s of met een snowboard van november tot eind mei.

Ritje maken met een huskyslee
Veel skibestemmingen in Zuid- en Oost-Noorwegen bieden tochten met een hondenslee aan. Je kunt zelfs je eigen roedel een paar dagen aansturen als ‘musher’, of genieten van het uitzicht als passagier tijdens een dagtocht.

Ski sailing Snowkiting Anders Gjengedal VisitNorway.com Geniet van de natuur van Noorwegen in de winter én zomer!

Skiën boven de fjorden
Skiën kun je op veel mooie plekken in Europa, maar skigebieden boven de fjorden en onder het noorderlicht vind je alleen in Noorwegen. Het winterseizoen is lang en er zijn veel mooie skigebieden voor beginners en gevorderden, zoals in Hemsedal, Havjell en het langste zwarte parcours van het land in Kvitfjell.

In de zomer

De Flåm Railway
Het is een van de mooiste en steilste treinritten ter wereld. Vanuit het Aurlandsfjord brengt de Flåm Railway je in in een uur tijd door prachtige natuur en twintig tunnels naar Myrdal op 867 meter hoogte.

visitnorway.nl

Ziplinen en fietsen in de Flåm vallei
In Myrdal kun je op verschillende manieren weer naar Flåm terug. Wat dacht je van een zipline/fietscombi? De zipline is de langste noordelijke zipline en met een vaart van circa 100 kilometer per uur vlieg je door de lucht. Is dat te veel adrenaline voor je, dan kun je ook met de fiets terug. De totale fietstocht is 17 kilometer lang en werkelijk adembenemend. Ook als je het eerste deel met de zipline afdaalt, fiets je de rest van de tocht door de vallei terug naar Flåm.

flaamzipline.no/kopi-av-hjem-1

Fascinerende fjorden
Noorwegen heeft meer dan duizend fjorden. Allemaal hebben ze iets speciaals en zijn de moeite waard, maar niet te missen fjorden zijn Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord. Vanaf het water zijn de immense kliffen het mooist, maar het is ook indrukwekkend om boven op een klif te staan, zoals bij de Preikestolen (de Preekstoel) en uit te kijken op het Lysefjord

Wandelen op de gletsjer
Op veel plekken in Noorwegen is het mogelijk om te hiken op een gletsjer en zeker in het Jostedalsbreen National Park mag je dit niet overslaan. Ga samen met een gids de gletsjer op, bind je stijgijzers onder je wandelschoenen en kruip door ijstunnels en langs blauwe ijsmuren: een prachtige ervaring.

visitnorway.nl

Preikestolen at sunrise Paul Edmundson VisitNorway.com Geniet van de natuur van Noorwegen in de winter én zomer!

Op safari in Noorwegen
Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien. Tijdens een begeleide safari kom je ook in Noorwegen dicht in de buurt van bijzondere dieren als elanden, muskusossen, visarenden of walvissen.

Bijzondere overnachtingen
Arctische koepels, joerten, hangende coconnetjes, glazen iglo’s, iglo’s in een ijshotel. Dankzij glamping kun je het hele jaar door in alle comfort in de Noorse wildernis slapen. Zo’n bijzondere overnachting zorgt ervoor dat je je één voelt met de natuur, ook al zit je in alle comfort voor de open haard of lig je lekker onder een donzen dekbed.

De kracht van wensen

De winterspecial van WENDY heeft als thema ‘De kracht van wensen’ en bij een wensnummer horen cadeautjes! Wendy zette een grote ‘Ik wens jou-actie’ op waarin ze haar persoonlijke favorieten weggeeft, van een make-over tot haar favoriete kleding- en schoenensets. Verder lees je in dit nummer interviews met Nienke Plas en haar man Resley, Liza Sips en Frank Boeijen over hun geluk en verdriet in 2022, vertelt Daniëlle van ’t Schip, die dit jaar werd geconfronteerd met kanker, over de alternatieve behandelingen die ze ondergaan in Duitsland en haar wens een oma van 108 te worden en maakten we samen met Make-A-Wish Nederland, waar Wendy al achttien jaar ambassadeur van is, mooie verhalen over wenskinderen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF