fbpx

Reisblogger Lotte: ‘Waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen’

Sinds mei reist Lotte met haar gezin door Europa. Als travelfamily komen ze op de mooiste plekken. Iedere maand neemt Lotte je mee in de wereld van Eten & Geluk. Lotte houdt zich bezig met koken, het volgen van je intuitie, lief zijn voor jezelf en plezier in eten. Themas’s die in ieder artikel terug zullen komen. 

Deze week: waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen en wat dat te maken heeft met Eten & Geluk!

Geluk in Noorwegen

De afgelopen maanden reisden we met de camper door Scandinavie. WOW, wat een fantastische mooie landen zijn dat! Als waterlover was ik dolgelukkig met al het water om me heen (Zweden telt zo’n 96.000 meren! En Noorwegen is duidelijk, met zo’n enorme kustlijn). Vooral Noorwegen heeft indruk gemaakt, WAT een magisch mooi land is dat! Een sterk staaltje werk van moeder natuur! Maar terug naar Geluk. Noorwegen is niet alleen een magisch mooi land, de mensen zijn er ook nog eens super vriendelijk en uit onderzoek blijkt dat het de gelukkigste mensen ter wereld zijn. En dat kan ik wel begrijpen!

Noorwegen2 Reisblogger Lotte: 'Waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen'

Ruimte

Als ons een ding is opgevallen (naast dat de natuur natuurlijk echt mega magisch mooi is), is dat iedereen in Noorwegen ZO VEEL ruimte heeft! Echt, er is zoveel ruimte, zoveel natuur, zoveel rust, zoveel stilte. En als er een ding is wat je nodig hebt om te luisteren naar jezelf, je intuitie, je wijze raadgever die je vertelt wat je ECHT nodig hebt om ontspannen, vol vertrouwen en gelukkig door het leven te gaan… dan is het rust en ruimte. Letterlijk en figuurlijk.

Zet je vuurtje aan

Ruimte, lucht, zuurstof. We hebben het allemaal nodig. Iedereen heeft het nodig. Zoals vuur zuurstof nodig heeft om te blijven branden, hebben wij zuurstof, ruimte nodig om ons vuurtje te laten branden, om te kunnen stralen, om blije, vrije, gelukkige mensen te zijn. Geen wonder dat er zoveel mensen uit de randstad naar meer groen en rust verhuizen: ruimte, zuurstof!

shutterstock 1044339595 Reisblogger Lotte: 'Waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen'

Eten & Geluk

Wat heeft die ruimte nu met Eten & Geluk te maken? Heel simpel in het eerste artikel dat ik schreef heb ik het over het belang van uit je hoofd gaan en zakken in je lijf. Niet meer kiezen voor eten omdat je hoofd je dat vertelt, omdat een gezonde fitgirl je dat vertelt of de stralende celeb of misschien je moeder. Maar kiezen voor eten omdat jij daar gewoon heel veel behoefte aan hebt, er blij van wordt of omdat het past bij jouw kernwaarden. Om dat te kunnen doen, om te kunnen luisteren naar jouw lijf, je intuitie, heb je RUIMTE nodig. Stilte, rust. In alle chaos van de dag, alle prikkels om je heen, is die stem er ook, maar moet je veel meer moeite doen. Veel meer moeite om te kunnen luisteren. Of misschien moet ik zeggen: veel minder doen, want dat is het eigenlijk. Een stapje terug doen, die stem in je hoofd los laten, er niet zoveel aandacht aan schenken en jezelf de ruimte gunnen en toestaan om het allemaal niet te hoeven weten. Go with the flow, vanuit rust en ontspanning. Daar is jouw ultieme wijsheid te vinden!

shutterstock 537088675 Reisblogger Lotte: 'Waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen'

Dus….

Wat nu? Allemaal massaal naar Noorwegen verhuizen? Hmm… nee dat hoeft denk ik niet, ook best koud en donker in de winter. Maar wat we wel kunnen doen is die ruimte creëren voor onszelf. Groen, rust, stilte. Vooral voor de mensen in de stad, met een drukke baan, een druk sociaal leven, is het een uitdaging om dat te creëren. Maar ik geloof echt, het helpt je. Het zorgt voor ontspanning en je geeft die wijze stem van binnen echt even de ruimte om jou wat wijze raad te geven. Wat het dan ook is waar je behoefte aan hebt of waar je ook maar tegenaan loopt. Je hebt zelf de wijsheid in pacht om je geluk in eigen handen te nemen. We moeten die wijsheid alleen even wat ruimte geven.

Noors momentje

Ook al zijn we niet meer in Scandinavie, ik ga een tikkeltje Scandinavische wijsheid met me meenemen. Dat betekent RUIMTE creëren. Daarmee bedoel ik niet perse fysieke ruimte om me heen (ik denk dat we dat wel tegen gaan komen). Ik heb het ook over mentale of interne ruimte. Want die ruimte werkt niet alleen van buiten naar binnen (wat in heel Scandinavie zo fijn is, maar ook in de Hollandse bossen, op het strand of in een fijn groen park). Die ruimte werkt ook van binnen naar buiten. Creëer je meer ruimte IN jezelf dan zul je ook meer lucht en vrijheid om je heen ervaren. Wat dat concreet is? Naast mijn dagelijkse meditatiemomenten (voor als het je wat lijkt, ik doe twee keer per dag een Transcendente Meditatie – HEEL fijn!) ook wat milde yoga, het stretchen van mijn spieren, mijn lijf letterlijk meer ruimte geven. Maar OOK mezelf de ruimte gunnen in mijn hoofd, mezelf toestaan om werk los te laten, ruimte geven voor nieuwe ideeen, het allemaal niet te hoeven weten – hoe ons leven er over een jaar uitziet, mezelf ruimte geven om de signalen on the road te kunnen zien. Want dat is ook ruimte, het allemaal niet hoeven weten. En daarmee ruimte creeren voor je eigen levensflow. Doe je met me mee? Samen ruimte creëren? In of buiten jezelf? Ik ben benieuwd hoe jij dit doet!

Noorwegen Reisblogger Lotte: 'Waarom in Noorwegen de gelukkigste mensen wonen'

Nieuwsgierig?

Wil je meer zien van de toffe plekken waar ik samen met mijn gezin kom? Of ontdekken welke lessen ik zelf leer on the road? Volg ons dan op Instagram @lotoftaste. Over een paar weken reizen we naar het zuiden en ik vind het altijd leuk om tips te krijgen en nieuwe mensen te ontmoeten! En mocht je behoefte hebben aan een 1 op 1 chat, let me know. Ik hoop je ergens te ontmoeten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF