fbpx

Gelukkig is er deze week ook goed nieuws

gelukkig is er deze week ook goed nieuws

Aanslagen, fraude, bezuinigingen, bonnetjesaffaires. Als je de kranten/nieuwssites leest of het journaal kijkt… Je wordt er niet vrolijk van. Gelukkig zijn er ook leuke dingen gebeurd afgelopen week en dat goede nieuws hebben we voor jou op een rij gezet.

Nederlander genomineerd voor een Oscar

De nominaties voor de Oscars zijn bekend gemaakt en de retromusical film La La Land met Ryan Gossling en Emma Stone scoort hoge ogen. Maar liefst veertien nominaties kreeg de film onder andere in de categorieën Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Regie. Ook een Nederland doet mee aan de Oscar-race! De animatiefilm The Red Turtle van Michael Dudok kreeg een Oscar-nominatie.

Pillen voor arme patiënten

Dit nieuwtje heeft eigenlijk twee kanten: het goede nieuws is dat 20 procent van de Nederlandse artsen overgebleven medicijnen spaart voor arme patiënten die de pillen niet kunnen betalen. Deze medicijnen zijn afkomstig van bijvoorbeeld nabestaanden van overleden patiënten of van mensen die niet tegen een bepaald medicijn kunnen.

Het slechte nieuws is dat er dus veel mensen zijn die zorg mijden vanwege de kosten. Zo halen ze medicijnen niet op bij de apotheek omdat ze er geen geld voor hebben, of worden om dezelfde reden operaties uitgesteld.

Hopelijk groeit het aantal artsen dat medicijnen spaart voor arme patiënten, en kunnen wij eraan bijdragen door altijd ongebruikte medicijnen terug te brengen naar de apotheek!

Hoe gaat het nu eigenlijk met Mauro?

Ken je Angolese jongen Mauro Manuel nog? In 2011 werd hij het gezicht van uitgeprocedeerde asielkinderen. Uiteindelijk mocht hij blijven vanwege het kinderpardon. En gelukkig gaat het goed met hem. Inmiddels heeft hij een baan, heeft hij een huis gekocht en het leukste nieuws: hij wordt binnenkort vader!

“Iedereen heeft zo z’n best gedaan voor mij en mijn pleegouders, dan moet ik al die kansen die ik gekregen heb wel met beide handen aanpakken. Ik zie het toch een beetje als ‘voor wat hoort wat’. Ik doe het natuurlijk ook voor mezelf, maar ook voor anderen”, zegt hij in het tv-programma De Monitor.

App-groep wint Mantelzorgprijs

De app-groep Pieters jas is zowel door een vakkundige jury als door het publiek als een van de beste mantelzorginitiatieven uitgeroepen. In de groep zitten buurvrouwen en een buurman die de chronische zieke Pieter Kroon uit Ede in zijn jas helpt als hij de deur uit wil. Een van de buurvrouwen Maruschka zegt: ‘Voor ons is het zo eenvoudig. En nu krijgen we daar zo veel leuke reacties op.’

Spaans restaurant speelt voor Robin Hood

Hoewel Spanje uit de recessie is, is de nasleep groot. Veel mensen leven onder de armoedegrens en daar moet wat aan gedaan worden, vindt de Katholieke priester Angel García. ‘Ik wil dat armen te eten krijgen met dezelfde waardigheid als iedere andere klant.’

Hij opende in Madrid een restaurant dat de toepasselijke naam Robin Hood kreeg. Hier krijgen rijke mensen gewoon de rekening en met dat geld wordt daklozen van de stad gevoed. Inmiddels kunnen er dagelijks honderd armen met dit initiatief worden gevoed.

Er gebeuren meer goede dingen in de wereld

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel in de wereld. In het nieuwe WENDY magazine dat vanaf 9 februari in de winkel ligt, kun je meer lezen over wat er wel goed gaat in de wereld.

Bronnen: RTLnieuws.nl, Metronieuws.nl, NRC.nl
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF