fbpx

Geen tentamenstress meer door deze puppy room

Tijden van stress zijn aangebroken. De tentamenweken komen langzaam weer in zicht. Drukke tijden voor menig student, maar de Universiteit van Amsterdam biedt een geweldige oplossing tegen deze stressvolle periode. De UvA-Universiteitsbibliotheek richt eind oktober, tijdens de tentamenweek, namelijk een puppy room in. Hier kunnen studenten een kwartier met de aandoenlijke hondjes knuffelen. Goed voor de gezondheid, want het schijnt stressverlagend te werken!

Win-winsituatie

Wie wilt dat nou niet? Minder stress ervaren én met lieve puppies knuffelen. Dat is toch dé ultieme win-winsituatie?! Op Amerikaanse universiteiten is het knuffelen met honden al langere tijd populair. Daar wordt veel samengewerkt met dierenasiels. Nu heeft de UvA dit initiatief overgenomen. Studenten die hieraan mee willen doen, moeten zich vooraf registreren. Er mogen per keer 10 studenten naar binnen om een kwartier met de pups te knuffelen. Daarna moet er natuurlijk weer gestudeerd worden!

shutterstock 562608037 Geen tentamenstress meer door deze puppy room

Wacht niet te lang

In totaal zijn er 160 plekken beschikbaar, maar volgens de UvA moet je niet te lang wachten met inschrijven. Waarschijnlijk gaat het inschrijven erg snel. Logisch ook, vinden wij. Mocht je al te laat zijn voor het inschrijven om met de puppies te knuffelen, geen stress… De UvA heeft namelijk nog een initiatief bedacht om stress onder studenten te verlagen, namelijk door extra studieplekken aan te bieden. Daar is vaak een gebrek aan.

Ben jij (helaas) geen student meer, maar ervaar je wel last van stress? Lees hier welke voedingsmiddelen helpen om stress te verlagen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF