fbpx

Fit en gezond met Medina Schuurman: ‘Nu ben ik wat liever voor mezelf’

Medina Schuurman is actrice en schrijfster. Ook heeft ze samen met Isa Hoes een podcast ‘praktijk Isa & Medina’ waarbij zij vragen beantwoorden van iedereen die met een probleem zit. Wij namen een kijkje in de levensstijl van Medina Schuurman. 

Hoe belangrijk is gezond leven voor jou?

‘Zeker in de fase waarin ik nu zit, de overgang, heb ik gemerkt dat heel belangrijk is om gezond te leven. Dingen zoals zoals uitgaan en heel veel drinken, ben ik nu anderhalve week van van de leg. Dat is erg praktisch, maar dan denk ik jeetje dat kan mijn lichaam gewoon niet meer aan. Ik ben altijd een persoon geweest die gezond heeft gegeten en gedronken. Vroeger was ik misschien iets te streng voor mezelf. Nu ben ik liever voor mezelf. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook heel belangrijk is om gezond te leven.’

Wat doe je aan beweging?

‘Ik wandel heel veel. Dat vind ik erg fijn, want daar wordt mijn hoofd ook rustig door. Daardoor krijg je ook je vitamine D en je kan met wandelen de dagelijkse problemen even laten bezinken. Daarnaast doe ik veel aan Yin-yoga. Ik zou eigenlijk ook aan krachttraining beginnen, maar doordat ik momenteel een frozen sholder heb ligt dat even stil.’

Wat is je ochtendritueel?

‘Ik mediteer elke ochtend. Ik ben zelfstandig ondernemer. Ik heb de vrijheid dat ik daardoor niet om negen uur op kantoor hoef te zijn. Dit vind ik erg fijn. Nadat mijn zoon naar school is gegaan ga ik meestal in mijn pyjama mediteren. Ik stuur dan ook altijd licht naar de wereld. Als ik mediteer dan maak ik contact met mijn ziel. Dit is lieve energie. De wereld is momenteel in chaos en dan stuur ik een beetje van mijn energie als het ware naar de wereld. Het klinkt heel kinderlijk, maar als meer mensen het doen ik ervan overtuigd dat het kan helpen. Daarna ga ik douchen en opmaken. Door de overgang slaap ik heel slecht dus ik heb er voor mezelf een ritueel van gemaakt in de ochtend dat ik rustig wakker word.’

Voel je je nog hetzelfde als toen je twintig was?

‘Qua geest wel, maar fysiek totaal niet. Dat vind ik echt shocking. De opvliegers, het warrige in je hoofd, de vergeetachtigheid een kort lontje. Daarin merk ik dat het fysiek totaal anders is. In sommige periodes voel ik me heel goed en voelt het eigenlijk alsof er niks aan de hand is en dan ineens komt de overgang weer heel heftig terug.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Als ik het even zwaar heb ga ik altijd nadenken over wat ik wel heb. Mijn dankbaarheid. Dat ik een zoon heb waar het goed mee gaat. Maar ook dat ik lieve mensen om mij heen heb en de natuur. Onder het wandelen kom je van alles tegen en van de schoonheid van de natuur word ik ook erg gelukkig.’

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor de podcast met Isa Hoes?

‘Ik heb inderdaad samen met Isa Hoes sinds kort een podcast genaamd Praktijk Isa & Medina; over ouder worden en de overgang met al haar perikelen. Iedereen kan een vraag insturen via een DM op ons Instagram account @isaenmedina. In plaats van dat we het heel zwaar maken zoeken wij altijd naar de positieve kant en delen tips en tricks, vooral ook uit eigen levenservaring. Wij hebben inmiddels wel geleerd dat je beter naar de positieve kant kunt kijken dan naar wat er in deze fase ineens allemaal niet meer kan en daarmee hopen we vrouwen te inspireren.’

De podcast ‘Praktijk Isa & Medina’ is te beluisteren via Spotify en YouTubeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF