fbpx

Fijne manieren om je chakra’s te balanceren

Zijn jouw chakra’s in balans? Er zijn een aantal fijne manieren om ervoor te zorgen dat ze weer in balans gebracht worden. Het gaat om de zeven chakra’s of ki-energiepunten in het menselijk lichaam. We delen een blog van Nieuwetijdskind.

Er zijn een aantal verschillende activiteiten die je, zelfs in de Westerse wereld, elke dag kunt beoefenen om rust en kalmte te ontdekken.
Het leven is als het balanceren op een bal: je zult niet continu stevig staan, omdat er altijd golven van emoties stromen die ons omhoog of omlaaghalen, ons naar links of naar rechts duwen. Onze beste optie is om op deze spiraal te surfen.
De zeven secties hieronder staan in verband met de zeven chakra’s, of ki-energiepunten in het menselijk lichaam. Net als de kleuren van een mystieke regenboog, volgen de chakra’s de kleuren ROGGBIV. Rood is de wortelchakra, oranje is sacraal, geel is de solar plexus, groen is het hart, blauw is de keel, indigo is de wenkbrauw en violet is de kroon.

Herinner je zijn om te zijn

Als je geest vol zit, dan is er minder ruimte voor de waardering van het prachtig goddelijke, perfect complete, multidimensionale Zelf. Een aantal van de beste manieren om geaard te raken met Moeder Aarde is om diep adem te halen (zowel volledig in- als uitademen), rondzwervende gedachten de leegte in te laten gaan en aandachtig te luisteren naar het kloppen van je hart.

Mediteer. Ga de natuur in. Knuffel een geliefde of een dier. Waardeer de kleine dingen, zoals schoon water, comfortabele beddenlakens en wifi. Je bent precies waar je moet zijn en beweegt op precies de juiste snelheid. De complexe eenvoud van de menselijke ervaring is een oneindige bron van verwondering. Je hoort hier, in dit moment. Haal adem en denk deze mantra: Ik adem, dus ik ben.

Balanceer acties en reacties

Een actie kan zo klein zijn als de keuze om rechtop te staan of zo invloedrijk als te beslissen om ontslag te nemen. De volgende stap in het balanceren van de chakra’s is om een aandachtig bewustzijn te richten op je zijn. Doe je regelmatig wat jij wilt doen? Spiegelt je pad jouw diepste verlangens?
Begin door je aandacht te richten op de manier waarop je energie geeft en ontvangt. Let op de manier waarop je beweegt. Doorbreek je routine. Neem een Sta Bureau. Probeer nieuwe dingen uit. Daag jezelf uit. Ga naar de sportschool. Ga uit met goede vrienden. En het allerbelangrijkste, let op de dingen die je in de kern doen leven. Ga je ergens dieper op in als het goed voelt? Doe je een stap terug als iets niet goed voelt? Laat los wat je denkt dat klopt en doe waarvan je voelt dat het goed is.

Oefen creatieve transformatie

De zon is de bron van het leven in ons zonnestelsel; een alchemist van organische transformatie in alle wezens. Jij bent een eenvoudig zaadje, afkomstig van de zon. Je bent hernieuwbare energie/een oneindige kracht, die leeft om de wereld met schoonheid te draperen. Zoals prachtige bloemen in de velden, geeft het licht van je Zelf kleur aan iedereens dagelijkse leven.
Omarm het sterrenlicht in je door magie te maken. Wakker je yang/masculiene energie aan. Wees eerlijk met je gevoelen en spreek ze duidelijk uit. Verken je zelf en je relatie tot de verste uithoeken. Trek naar het onbekende om verborgen mogelijkheden te ontdekken. Doe iets met je favoriete creatieve hobby, je weet wel, die passie die je aan de kant schoof toen je wilde worden wie je bent. Misschien was het beeldhouwen, hip-hopdansen, of striptekenen. Gebruik je vindingrijkheid om artistiek te dansen op dit podium van sterrenstof.

Voel en kweek liefde

Als je besluit om je ware gevoelens te uiten, zul je je Zelf echt voelen. Zoals hierboven genoemd, zijn we wezens van liefde in de tuin van het universum. We zijn verweven met natuur.  De Aarde heeft alles wat nodig is om te overstromen met talent, passie en geluk.
Ontwikkel je compassie en laat je verdriet los. Heb vrede met je yin/vrouwelijke energie en laat je tranen maar stromen. Geef je op voor vrijwilligerswerk. Stel je iedereen voor als een spiegel om je empathie te versterken. Ga naar buiten. Eet onbewerkte, plantaardige producten. Drink veel water. Leef zonder angst. Open je hart naar een nieuw persoon. Ga op tijd naar bed en verlies jezelf in een moment van Zen. Vrede is het groen van de bomen, het lachen van de jeugd. Je kunt het binnenin jezelf vinden, ongeacht het tijdstip, waar je bent of met wie je bent.

Spreek vanuit je ziel

Niets legt je hart zo het zwijgen op als het opsluiten van je ware gevoelens. Zoals de Boeddha zo mooi verwoordde: “drie dingen blijven nooit lang verborgen: de zon, de maan en de waarheid.
Als je integer, eerlijk en kwetsbaar leeft, dan bevrijd je de geest in je lichaam om één te worden met de wind. Je bent een medium waarmee het Universum haar heilige verhaal vertelt. Open je stem om je eigen versie te zingen van het lied van de oneindigheid. Houd je kin omhoog. Communiceer je gedachtes en gevoelens openlijk. Schrijf poëzie, lyrics, muziek, een boek, een toneelstuk, een kort verhaal. Ontdek zelf de paradox van verhalen vertellen, het goede en slechte van een heldhaftige reis. De stem van de rede is een boodschapper van spirituele waarheid.

Manifesteer je dromen en wensen

Naarmate het derde oog ontwaakt uit zijn slaap in de bodem van idyllische onwetendheid, zul je als persoon de realiteit in een verrassend nieuw licht zien. Zoals een vulkaan die ontploft, schudt de verlichting je op tot in je kern. Maar het Zen-gezegde vertelt ons al:
Vóór de verlichting kap je hout en draag je water. Na de verlichting kap je hout en draag je water.

Ga niet naast je schoenen lopen nadat je duidelijk is geworden dat scheiding slechts een illusie is.
Accepteer het feit dat we niet alles weten. Stel vragen over de wereld en over hoe de dingen zijn. Dagdroom en verlies je aandacht. Laat je twijfels gaan. Probeer lucide te dromen om de onbegrensde potentie van de wakkere wereld te begrijpen. Probeer tarotkaarten uit om inzicht te krijgen in het domein van je onbewuste geest. Gebruik je intuïtie en fantasie elke dag om het leven harmonieuzer te maken. Erken dat wat je wil – groot, klein, ver weg of dichtbij – echt van jou kan zijn door de wet van de aantrekkingskracht. Straal positieve vibes uit.

Verbind je met de kosmos

Naarmate illusies vervagen, zien we dat we niet onder de sterren leven, maar in feite gemaakt zijn van en verbonden zijn met alle sterren. We bevinden ons middenin een oneindige herhaling. De ruimte strekt zich voor ons uit, de materie kringelt in ons rond. En de tijd beweegt dit alles. Nu is het tijd om hier te zijn en om je bewustzijn in het huidige moment te verbreden.

Om deze verhoogde staat van Zijn te balanceren, kun je beginnen door te oefenen om triviale zaken los te laten. Laat het verleden los met een glimlach en omarm de toekomst met wat vertrouwen. Kijk naar de nachtelijke hemel of de horizon op zee, en verlies je specifieke focus naarmate je wordt opgeslokt door het geheel. Leer over heilige geometrie en de Fibonaccireeks. Ontdek verborgen patronen, zoals sterrenstelsels in vingerafdrukken en de aders van een plant. Kijk minder actueel nieuws en lees meer antieke geschiedenis. Probeer ademhalingsmeditatie. En, om weer bij het begin te komen, herinner jezelf om simpelweg je multidimensionale zelf te zijn.

Om de ki/chakra’s op elkaar af te stemmen is als het staan in het oog van de storm. Zogezegd is de storm de overdonderende pijn en het oog een zalige plek, vrij van leed. En je komt tot de troost van dit nirwana door middel van liefdevol bewustzijn.

Kort gezegd is elke dag een kans om je bewustzijn – de energie van je lichaam, geest en ziel – te doen groeien. Na verloop van tijd leer je om de menselijke ervaring te overstijgen en één te worden met het wonderbaarlijke hart van de natuur.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF