fbpx

Ex-politieagente Nochtli en Jeremy zijn maatjes voor het leven

Nochtli Peralta Alvarez (25) werkte als politieagente toen zij op straat werd ontdekt. Inmiddels is ze fulltime fitnessmodel. Met ruim een miljoen volgers op Instagram is ze een van de grootste Nederlandse influencers. Ze is onafscheidelijk van haar vriend Jeremy Mettendaf (28), met wie ze haar passie voor fitness deelt.

Fastfood, snoep en ijs

Nochtli: ‘Het is zo’n wereld van verschil hoe Jeremy en ik nu leven en hoe dat in de eerste jaren van onze relatie was. We schransten wat af. Tijdens een avondje uit gingen we rustig eerst naar de KFC, dan langs de McDonald’s en namen we vervolgens in de bioscoop nog M&M’s, popcorn en frisdrank… En dat drie keer per week!’

Jeremy: ‘Op een gegeven moment woog ik 115 kilo. Ik was heel ontevreden over mezelf. Er moest iets veranderen. Van fastfood, snoep en ijs stapte ik over op groente, kip en vis, en in een jaar tijd viel ik twintig kilo af. Dat was mijn eerste doelstelling. Daarna ben ik in de sportschool gaan bouwen aan het lijf dat ik graag wilde hebben: gespierd en afgetraind.’

N: ‘Toen groeide ook zijn zelfvertrouwen en werd hij als persoon veel opener. Hij kreeg een positievere kijk op het leven. Ik vond hem vroeger al leuk, maar nu nog veel meer. We hebben tegelijkertijd onze leefstijl omgegooid. Ik danste altijd veel, maar moest stoppen omdat ik het te druk kreeg als politieagente. Ik wilde me graag fitter en energieker voelen: tijd om spieren te kweken. We volgden ieder ons eigen fitnessprogramma’s, maar gingen altijd samen naar de sportschool en verdiepten ons samen heel fanatiek in voeding en een gezondere leefstijl.’

J: ‘Het fijne is dat we elkaars houvast zijn. Door de progressie die Nochtli maakte, raakte ik ook weer extra gemotiveerd. En andersom. Je helpt elkaar. We hebben ook samen een opleiding tot personal trainer gedaan. Ik heb daarin nu mijn eigen bedrijf en Nochtli is succesvol met haar modellenwerk en als online influencer.’

Kleine cadeautjes

J: ‘Tien jaar geleden zagen we elkaar voor het eerst. Op een mooie zomerdag kwam ik in Zandvoort met mijn vrienden bij het strand aan. Nochtli was daar en keek net mijn kant op. Ik dacht meteen: wauw, die ogen! Zij was zestien en ik achttien. Als gelijkgestemden wil je dan toch een beetje bij elkaar in de buurt gaan zitten…’

N: ‘Correctie. Jíj wilde dat. Haha! Ik had al een jaar een vriend. Maar mijn vriendinnen waren wel single, dus die vonden zo’n groepje jongens wel leuk. Daarna spraken we vaak als één vriendengroep af en zo raakten Jeremy en ik bevriend. Hij is trouwens altijd heel netjes geweest.’

J: ‘Zij had al een relatie. Dan vind ik het ongepast om echte toenadering te zoeken. Ik vond haar meteen een superlief, leuk, open en eerlijk persoon. Als vrienden klikte het direct tussen ons. Ik was verliefd op haar, maar heb dat nooit laten blijken.’

N: ‘Ik merkte wel dat hij mij net iets meer aandacht schonk dan de anderen in onze groep. Hij gaf me soms ook lieve, kleine cadeautjes. Oké, dacht ik, interesting. Maar pas toen het uitging met mijn ex, gingen mijn ogen echt open voor Jeremy en werd ik hoteldebotel op hem.’

Donkere periode

J: ‘Nochtli was altijd een superpositief en vrolijk persoon, maar in 2014 kreeg ze een zware klap te verduren. Nochtli woonde nog thuis toen haar moeder overleed na een kort ziekbed. Ze kwam in een depressie terecht. Voor onze relatie was het ook enorm zwaar, omdat zij hierdoor haar gevoelens voor mij uitschakelde. Uiteindelijk is het haar toch gelukt om die donkere periode te boven te komen. Nochtli heeft de kracht om zelfs bij de grootste tegenslagen dankzij haar positivisme uiteindelijk haar schouders eronder te krijgen. Dat bewonder ik enorm in haar karakter.’

N: ‘Twee jaar lang was ik er slecht aan toe. Constant bezig met het gemis van mijn moeder. Ik wilde niemand in mijn buurt hebben en sloot ook Jeremy buiten. Het is fantastisch dat hij me niet in de steek liet.’

J: ‘Natuurlijk niet. Ik hou superveel van je. Ik dacht: ze zal niet altijd zo blijven en in de tussentijd ben ik er voor haar. Wij konden altijd al goed met elkaar praten en door ook in die moeilijke fase te blijven communiceren, zijn we nog dichter naar elkaar toe gegroeid. We zijn echt beste vrienden. We kennen elkaar door en door, en staan altijd voor elkaar klaar. In goede en in slechte tijden.’

WENDY #18 nu verkrijgbaar

Dit artikel is afkomstig uit WENDY, de Happy & Healthy editie. De editie ligt in de winkel van 17 januari t/m 6 maart. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen. Wil je niets meer missen van WENDY? Neem een abonnement. Je kunt nu kiezen uit één van onze abonnementen: wendyonline.nl/abonnementen. 

cover

Geschreven door: Ernest Marx

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF