fbpx

Ex-borstkankerpatiënte Claudia ontwerpt mooie ‘beterschapskaarten’

ex borstkankerpatiente Claudia ontwerpt mooie beterschapskaarten

Wat als je die ernstig zieke vriendin een lief kaartje wilt sturen? Gewoon, om haar even te laten weten dat je aan haar denkt… Lastig, want passende kaartjes bestaan er (bijna) niet. Zo ontdekte ook Claudia Helmons (42) toen zij zelf borstkanker kreeg. Ze sloeg aan het ontwerpen, met als resultaat kaartjes die je kunt sturen aan iemand die kanker heeft.

Claudia woont met haar man Patrick en kinderen Jasper Mathijs (11) en Brechtje (6) in Bergen op Zoom. Drie jaar geleden kreeg Claudia borstkanker en dan is een beterschapskaartje niet echt op z’n plaats. Dat was de reden waarom Claudia besloot om zelf haar kaarten te ontwerpen die je wél kunt sturen aan mensen met kanker.

Sluipende ziekte

So far so good, is mijn vaste antwoord op de vraag hoe het met mij gaat. Kanker is een sluipende ziekte, wat er op dit moment in mijn lijf gebeurt weet ik niet. Helaas heb ik – net als vele andere kankerpatiënten – naweeën van de chemokuren. Ik heb last van concentratieverlies, geheugenverlies en ben vaak moe. Hoe lastig het soms ook is, ik verzet mij er niet tegen. Ik ben dankbaar dat ik nog van mijn kinderen kan genieten en soms levert mijn geheugenverlies ook wel eens grappige situaties op met de kinderen’, lacht Claudia.

Kaartenlijn

‘Toen mijn omgeving hoorde dat ik borstkanker had, werd ik bedolven onder de kaartjes. Super fijn dat iedereen aan mij dacht, maar op de meeste kaartjes stond ‘Beterschap’ of ‘Opkikkertje’. “Hoezo beterschap”, dacht ik. “Ik weet niet eens of ik dit overleef, het is geen griepje!”’

‘Na de chemokuren en preventieve operaties, ben ik gaan nadenken over een eigen kaartenlijn – in eerste instantie gericht op kankerpatiënten. In Amerika bestaan er hier genoeg kaarten voor, waarom in Nederland niet?’ex borstkankerpatiente Claudia ontwerpt mooie beterschapskaarten

 

Ontwerpen

‘De eerste negen kaarten die ik heb ontworpen, zijn vanuit mijn eigen emotie en gevoel gemaakt. “Countdown to the last chemo”, uit die tekst putte ik zoveel kracht! Het aftellen van de chemokuren was echt de houvast binnen ons gezin. Na de amputatie van mijn rechterborst – waar de tumor zich bevond – en de preventieve amputatie van mijn linkerborst, had ik twee mooie gezonde borsten. Dat was voor mij een felicitatie waard en daarom ontwierp ik een kaart met “Congrats with your new boobies” – uiteraard met een dikke knipoog.’

‘Ik werk nu vanuit mijn eigen werkplek thuis. Daar ontwerp ik de kaarten, stuur ik de ontwerpen door naar de drukker, houd ik de website up-to-date en pak ik alle bestellingen met veel zorg en liefde in. Het inpakken bezorgt mij iedere keer weer een dubbel gevoel, ik ben dankbaar dat ik dit mag doen, maar verdrietig dat de kaartjes nodig zijn.’

ex borstkankerpatiente Claudia ontwerpt mooie beterschapskaarten

Verkooppunten

De kaarten zijn te koop via de webshop van Claudia. Ook zijn er een aantal verkooppunten, die op de website vermeld staan.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF