fbpx

Even Weg met Wendy: ontsnap aan de drukte in tiny house KaatjeKraal

Bij Wendy Online testen we elke twee weken de leukste even-weg-bestemmingen in Nederland. Het is fijn om er in de wintermaanden even tussenuit te gaan, niet alleen in het buitenland, maar ook in eigen land. Ontsnap aan de realiteit in de tiny houses van Kaatjekraal. Eigenaars Harry en Klaske houden ervan om dingen te bouwen, zodoende maakten ze een boshuisje en strandhuisje, het huisje waar wij mochten overnachten.

Wat was de eerste indruk van het strandhuisje?

Beide huisjes bevinden zich op de Veluwe, in Epe. Een heerlijke plek om even van alle hectiek van het drukke leven te ontvluchten. Het huisje voelt als een strand met muren. Het bohemien interieur geeft een warme sfeer, perfect voor beide seizoenen. In de zomer geeft dit huisje een heerlijk vakantiegevoel in eigen land en in de winter is het een fijne plek om tot rust te komen dankzij de warme tinten en voorzieningen.

Hoe is de accommodatie?

De accommodatie kun je omschrijven als een mini-wellnessresort. Zo heeft het huisje een sauna, bad en sunshower. Net als bij een echte spa dag kan je eerst de sauna in om vervolgens af te koelen in het aangelegde strandtuintje naast het huis. Het goudkleurige bad is ingericht om helemaal tot rust te komen. Terwijl je dobbert in het warme water, kan je jouw favoriete serie kijken op de televisie. In de zomer is er genoeg plek om buiten te genieten, want het huisje heeft een terras, ligstoeltjes en ligbedden en meerdere zon- en schaduwplekken.

Heb jij snel stress bij het inpakken van je tas? Geen paniek, want bijna alles in dit huisje is voor je geregeld zodat jij zorgeloos kan ontspannen. Van slippers, tot gezichtsmaskers en van specerijen tot coffeepads. Het enige wat je bij wijze van hoeft mee te nemen, zijn je kleren.

De accommodatie is gericht op tijd voor jezelf en je partner of beste vriendin. Op de bijzettafel ligt een bakje met vragenkaartjes die je aan elkaar kunt stellen om elkaar beter te leren kennen. Ken je elkaar al door dik en dun? Dan zou je ook een spelletje kunnen spelen, zoals UNO. Heb jij liever wat rust, blader dan eens door het boekje met mooie spreuken. Het huisje is ingericht voor twee personen, maar het is mogelijk om een New born pakket te boeken met onder andere een wiegje en babynestje. Dit pakket geeft de mogelijkheid om er tussenuit te gaan met je pasgeboren baby.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Na een heerlijk nachtje afgezonderd te zijn van de buitenwereld, voelde wij ons weer herboren. We waren helemaal ontspannen en opgeladen. Na een avond vol wellness, is het fijn om in een schoon, zacht bedje te liggen. Wanneer je uitgeslapen uit je bed stapt, voel je meteen de verbinding met de natuur door het gefluit van de vogels en in ons geval het tikken van de regen op het dak. Dat is een hele fijne manier om wakker te worden!

Is Tiny House KaatjeKraal een aanrader?

Dit huisje is zonder twijfel een aanrader. Wat een fijne nacht hebben wij hier beleefd! Het liefst hadden we hier de hele week gezeten, want we kwamen helemaal tot rust in dit huisje. Wij hebben dit huisje getest in de winter, maar wat lijkt het ons eerlijk om hier in de zomer te zijn. Dan kan je nog meer genieten van de natuur.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Je zit midden op de Veluwe, dus in de buurt is zeker veel te doen! Als je het fijn vindt om de natuur in te gaan, is dit huisje voor jou voorbestemd! Vanuit het huisje loop je zo de Wisselse Veen in, een veengebied waar je doorheen kunt wandelen. Op zaterdagochtend is er een markt in het dorp om heerlijk verse broodjes, groentes of fruit te halen.

Kijk hieronder voor de videobeelden en klik hier voor meer informatie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF