fbpx

Even weg met Wendy: ontsnap aan de drukte in Hotel Jakarta in Amsterdam

Iedere twee weken test WENDY de leukste en mooiste bestemmingen die in ons eigen klompenlandje te vinden zijn. Deze week: Hotel Jakarta in Amsterdam. Terwijl het buiten koud is, voelt het alsof je er echt even tussenuit bent op een tropische droomlocatie. Hier kun je gemakkelijk ontsnappen aan de realiteit en echt even weg zijn van je drukke bestaan.

Wat was de eerste indruk van Hotel Jakarta?

Bij binnenkomst werd onze aandacht direct getrokken door de tropische binnentuin. Wat was dat mooi! We voelden meteen de gemoedelijke en vredige sfeer die in het hotel heerst. Het was duidelijk te zien dat de meeste mensen die dit hotel bezoeken voor ontspanning en rust komen. Bij de receptie werden we vriendelijk ontvangen en kregen we twee pasjes voor onze kamer. Op de vijfde verdieping bevond zich onze kamer. Wanneer de liftdeuren zich openden, stapten we de galerij binnen. Met een glazen loopbrug konden we aan de overkant komen. Als je daarop stilstaat, heb je een prachtig overzicht van de gehele tropische tuin.

Hoe is de accommodatie?

Zodra we de deur van onze kamer openden, liepen we een lichte ruimte in met uitzicht op het water. De uitstraling van de kamer was echt typisch Indonesisch. De ruimte tussen de slaapkamer en de badkamer kon worden gescheiden met een schuifdeur met een siervolle gravering. Deze stond bij binnenkomst open. De kamer was erg luxe en van alle gemakken voorzien met een douche, bad, overzichtelijke kledingkast, bureautje, koffie- en theehoekje en een heerlijk groot bed met een paar stijlvolle kussens. De lampjes naast het bed en in de badruimte schenen sfeervol en in de kamer was het heerlijk stil. Kortom, een perfecte combinatie om echt even te ontspannen en tot rust te komen.

Hotel Jakarta

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Hotel Jakarta heeft ook een welness-ruimte met een sauna, stoombad en fijn zwembad. Van tevoren kregen we badjassen en stoffen slippers waar alle gasten in het hotel mee rondliepen. Na een uurtje te hebben gezwommen en relaxen in de sauna, liepen wij met een rozig gevoel terug naar onze kamer. Na het heerlijke diner voelden we ons nog steeds zo. Zo snel als ons hoofd op het kussen lag, waren wij vertrokken naar dromenland. Na een lange en vaste slaap, werden we in alle rust wakker. In onze kamer was het nog steeds stil en donker door de goed verduisterende gordijnen. Het bed was ruim en lag heerlijk. Nadat we de avond ervoor van een heerlijke Indonesische rijsttafel te hebben genoten bij het diner, keken we uit naar het ontbijtbuffet. Stiekem hadden we hier, onder andere door het diner, best een hoge verwachting van. Maar daar heeft het hotel ook ongetwijfeld aan voldaan.

Is Hotel Jakarta een aanrader?

Ondanks dat het hotel zich in Nederland bevindt, voelt het toch alsof we ver van huis zijn geweest. In Hotel Jakarta voelt het echt alsof je je in een andere wereld bent. Hier kun je echt even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je terugtrekken in een droomachtige omgeving. Voor degenen die dat wel zien zitten, is dit een enorme aanrader. Kom even lekker tot rust en vooral tot jezelf.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Het hotel bevindt zich tussen de wateren van het Amsterdamse IJ. Je kunt vanuit de kamer genieten van het uitzicht over deze rivier, maar je kunt ook een verfrissende wandeling maken langs de kade. Het meeste vertier vind je toch wel in het hotel zelf. Als je bij binnenkomst je neus volgt, kom je snel bij de bakkerij terecht die in het hotel op de beneden etage zit. Hier kun je lekkere verse broodjes, verschillende taartjes, koeken en cakes kopen die je aan een tafeltje kunt oppeuzelen of mee kunt nemen als je op pad gaat. In het restaurant op de begane grond kun je proeven van een typisch Indonesische rijsttafel, waarna ze ook zoete desserts serveren. Op de achtste verdieping van het hotel zit een gezellige cocktailbar genaamd de Malabar. Hier kun je lekker kletsen met bijvoorbeeld je partner of goede vriendin onder het genot van een tropische cocktail of non-alcoholisch drankje. Tot slot, is het in het welness-centrum ook mogelijk om even lekker te sporten op cardio- en weerstandsapparaten waarna je heerlijk kunt bijkomen in de sauna of aan het zwembad. (wel eerst even douchen natuurlijk! :P) Daarnaast kun je tegen betaling onder andere een heerlijke massage, gezichtsbehandeling of pedicure ondergaan. Hotel Jakarta is dus niet alleen een genot voor het oog, maar ook voor je lichaam én je geest.

Proef van de sfeer in Hotel Jakarta in de video hieronder.

Afbeeldingen: WACON-imagesWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF