fbpx

Even weg met Wendy: kom tot rust in deze woonboot in Grou

Vanaf dit weekend test WENDY de leukste en mooiste bestemmingen die in ons eigen klompenlandje te vinden zijn. Deze week reisden we voor je af naar Grou in Friesland middenin het natuurgebied ‘de Alde Faenen’. Een dorpje dat bekend staat als startplek van de sport Skûtsjesilen. Maar dat ook prachtig is om in het voorjaar met een sloepje heen te varen. Een ideale plek dus!

Wat was de eerste indruk van de woonboot in Grou?

Eén van de eigenaren stond ons op te wachten voor de pont. Omdat de pont de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt kreeg en we dus niet met de auto naar de woonboot konden, bracht Jan Aernoud ons met de sloep. Onderweg legde hij van alles uit over het Pikmeer, waar we over voeren en over de leuke hotspots in de buurt. In de verte zagen we Fia, de andere eigenaar, al zwaaien. Onze spullen werden uitgeladen en er werd rustig uitgelegd wat we precies moesten weten over de woonboot. Het zijn hele aardige mensen die je graag zien genieten van hun woonboot. De eerste indruk was dan ook goed. Alles zag er mooi en verzorgd uit. We konden niet wachten om zelf het sloepje mee te nemen het water op, want deze zit bij de woonboot. 

Hoe is de accommodatie?

In de accommodatie is plek voor twee volwassenen en drie kinderen. De woonboot is voorzien van een ruime woonkamer met open haard, een keuken, badkamer, twee slaapkamers en een plek waar je buiten kunt zitten. Het heeft alles wat je nodig hebt, zelfs een mooi Espesso-apparaat en een vaatwasser. Vanuit alle kanten van de woonboot kijk je of uit op het water, of de mooie natuur in. In de woonboot staat ook een grote telescoop en is een verrekijker te vinden. Wij spotten hier naast verschillende vogels, ook twee haasjes.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Heerlijk uitgerust werden we wakker op de woonboot. Als je vroeg opstaat kun je in de ochtenddauw al dieren spotten, maar je kunt ook wat langer blijven liggen. Steek het houtkacheltje in de ochtend aan om het wat warmer te krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet hartje zomer, maar in het voorjaar is dat toch wel aan te raden. Met een kopje koffie konden we onze dag goed beginnen. De bonen worden gesponsord door het merk 30ml, wat het merk van hun zoon is.

Is de woonboot in Grou een aanrader?

Als je houdt van het leven op het water is dit zeker een aanrader! Zoek de rust op in de lente en herfst en geniet van het toerisme en het Skûtsjesilen in de zomer. Elk seizoen is hier wel iets bijzonders te beleven. En vergeet ook niet om bij de woonboot in het zonnetje te gaan zitten. Dat is toch ultiem genieten!

Is er in de buurt ook iets te doen?

In nog geen vijftien minuten vaar je met de sloep naar het dorp, waar je overal gemakkelijk aan kan leggen. Het dorp is klein, maar er zijn gezellige winkeltjes en cafés waar je wat kan drinken. Als eetgelegenheid is het theehuis een aanrader, aan het water. Op zoek naar de natuur? Je kunt met de auto naar het natuurgebied Nationaal Park de Alde Feanen gaan om één van de verschillende uitgestippelde routes te wandelen. Maar als je geluk hebt en een rondje met de sloep vaart, kun je ook terechtkomen in een deel van dit natuurgebied. Wij spotten toevallig drie reeën! Een aanrader als je van een mooi natuurgebied houdt. Er is ook een vogel uitkijkpunt waar je aan kan leggen om even te kijken. Het gebied kun je ook op een andere manier bekijken. In het voorjaar en in de zomer kun je namelijk op de fiets springen voor de 8 van Grou, ofwel de pontjesroute. De naam zegt het al, je kunt verschillende routes fietsen door met pontjes te komen naar mooie gebieden. Hou je meer van de grote stad? Binnen twintig minuten ben je in Leeuwarden of Heerenveen. Ideaal voor een dagje winkelen of hotspots bekijken.

De woonboot in Grou is via Airbnb te boeken via deze link.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF