fbpx

Even weg met Wendy: Overnacht in de Grote Kerk van Heavens Hotel Hoorn

Elke twee weken testen we voor jou de leukste even weg bestemmingen in Nederland. Het is fijn om in de wintermaanden er even tussenuit te gaan, niet alleen in het buitenland, maar ook in eigen land. Daarom zochten we dit keer Hoorn op om te slapen in een kerk. Je leest het goed, afgelopen juni is de Grote Kerk in Hoorn omgebouwd door een prachtig hotel met restaurant. Maak kennis met Heavens Hotel Hoorn

Wat was de eerste indruk van dit hotel?

Het hotel zie je al van zo’n honderd meter afstand. Deze prachtige plek is namelijk het middelpunt van Hoorn. Loop tussen de smalle straatjes door om bij de kerk te komen. Wanneer je één stap binnenzet, kan je het bijna niet geloven. De hele kerk is gerestaureerd, maar de glas-in-lood ramen zitten er nog in. Overal waar wij kwamen, keken we onze ogen uit. Het is een hotel met 43 verschillende kamers in verschillende stijlen en wij verbleven in de suite. Wauw, wauw, wauw! Het is echt een beleving om hier een nachtje te slapen. In onze suite zat een groot raam waardoor we de kerk in konden kijken.

Hoe is de accommodatie?

Naast het enorme bed dat midden in de kamer staat, is ook de badkamer prachtig. Met een mooie ronde spiegel, een ligbad en een overheerlijke regendouche steelt deze de show. De kamer is minimalistisch gedecoreerd, maar toch is er over elk plekje nagedacht. Elke hotelkamer is uniek en beschikt over een rijk kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood. Samen met het gebruik van meubels en accessoires van onder andere Pols Potten, HK Living en Ferm Living, creëert dit een rijke, elegante sfeer. Verder is de suite voorzien van een koffiezetapparaat, toilet, televisie en grote kasten waar je al je spullen in op kan bergen. Kortom, je komt hier niks te kort.

De kamers bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping. Op de begaande grond vind je de receptie, maar ook The Saint Food & Wine, ook wel het restaurant. Net als de kamers geeft deze plek een warme sfeer af op een bijzondere historische locatie. In het restaurant kan je genieten van het à la carte menu of een 3/4-gangendiner. Maar je kan er natuurlijk ook terecht voor een borrel om de avond mee af te sluiten. Deze plek is zeker een aanrader. Het was te merken dat de chef, Christian Hooiveld, zijn beste beentje voor had gezet. Wij genoten van een heerlijk diner.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

We hebben in dit hotel heerlijk kunnen uitslapen. Er is genoeg rust, ondanks de vele kamers en het restaurant dat zich op de begaande grond bevindt. Het grote bed en de vele kussens hebben daar zeker bij geholpen. Met een uitgerust gevoel was het voor ons tijd om te ontbijten, wat ook in Restaurant The Saint Food & Wine plaatsvindt. Je boekt de kamer automatisch inclusief ontbijt. Er is keuze genoeg! Van vers brood, tot verschillende soorten ei, yoghurt, fruit en je kon er zelfs je eigen crêpe maken. Vervolgens mag je zelf een plekje uitzoeken en wordt er gevraagd of je een kopje koffie of thee wil om de dag mee te beginnen.

Is Heavens Hotel Hoorn een aanrader?

Eerlijk is eerlijk, deze overnachting staat in mijn top drie van meest bijzondere overnachtingen. Ik zou deze ervaring aan iedereen aanraden. Het hotel geeft je ook de mogelijkheid om met je kids of vrienden te slapen. Kies daarvoor voor een family suite of een two-bedroom suite. In de laatste zit een deur waarmee je naar elkaars kamer kan, maar vind je ook je eigen privacy.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Omdat Heavens Hotel Hoorn op een centrale plek ligt, zijn er genoeg leuke tentjes en concept stores te vinden in de buurt.  De één verkoopt nog meer hebbedingetjes dan de ander. Maar ook is het de perfecte gelegenheid om deze oude VOC-stad en zijn cultuur te verkennen, loop over de bruggetjes en ontdek meer. Je kunt ook de cultuur opzoeken door naar de musea te gaan die Hoorn biedt, zoals het Museum van De Twintigste Eeuw. Verblijf je meerdere dagen? Dan is het ook een aanrader om bijvoorbeeld een dagje naar Enkhuizen, Amsterdam of Alkmaar te gaan. Genoeg te doen dus!

Wil je ook een nachtje slapen in Heavens Hotel Hoorn? Via deze link vind je meer informatie.

Bekijk via het filmpje hieronder om te ontdekken hoe het hotel er precies uitziet. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF