fbpx

Erica Terpstra straalt in de nieuwe WENDY: ‘Ik mag weer op reis!’

In de nieuwe WENDY praat Erica Terpstra vol vuur over haar ongetemde reislust met Wendy van Dijk. Niet geheel toevallig, want eind vorige week was het groot nieuws: de eeuwig jonge optimist mag van Omroep MAX voor het achtste jaar Erica op Reis maken.

Weer op reis

We belden haar natuurlijk meteen op en kregen een dolblije Erica aan de lijn. ‘Ik zit nog te glunderen. We gaan weer vier afleveringen maken en hebben onmiddellijk een redactievergadering belegd. Eerst hebben we een longlist van landen gemaakt die we graag willen bezoeken en inmiddels is dat al een shortlist. Binnen een paar weken hakken we de knoop door en weten we wanneer we de koffers pakken en waar we heen gaan. Begin juni zal de eerste reis zijn. Ik verheug me enorm.’

In het openhartige interview in WENDY magazine legt Erica Terpstra op ontroerende wijze uit waarom ze altijd zo dankbaar is. En door dit fijne nieuws is ze het weer: ‘Het is heerlijk dat dit maar op mijn pad blijft komen, ik vind het iedere keer een wonder wanneer Jan Slagter, de baas van Omroep Max, me belt en zegt dat ik weer mag gaan.’ Ze lacht: ‘Ik word 76 en ze vragen me niet omdat ik een pin up girl ben, hè. ’

Inspirerend rolmodel

Waarom Erica wel wordt gevraagd is wel duidelijk. Niemand zo bevlogen en nieuwsgierig naar andere culturen als zij. Sinds 1960, toen ze als topzwemster naar de Olympische Spelen in Rome ging, is ze verknocht aan reizen: ‘Toen ik naar de Spelen ging, was Nederland nog compleet wit, maar in het olympisch dorp kwamen alle kleuren van de regenboog samen, je hoorde alle talen. Dat was de eerste keer dat ik me een wereldburger voelde. Dat gevoel was zo overweldigend. En het is nooit meer weggegaan. Later, op mijn reizen, kon ik zo openstaan voor andere culturen. Dat geeft mij zo’n energie, echt fantastisch. Dat houdt me jong, die nieuwsgierigheid.’

En het werkt aanstekelijk. Het grootste weekblad van Nederland, Libelle, viert momenteel haar 85ste verjaardag en hield daarbij een onderzoek. Wat bleek: de meest inspirerende vrouw van Nederland en hét rolmodel is volgens haar lezeressen: Erica Terpstra. ‘Ik heb het gelezen. Ja, dat is niet goed voor mijn ego, haha. Nee, maar even alle gekheid op een stokje: erg hartelijk. Dat is toch heel leuk om te horen.’

De WENDY met de inspirerende ontmoeting tussen Erica en Wendy van Dijk ligt vanaf vandaag in de winkel. Erica: ‘Ik ben daar ook zo trots op. Ik vind het prachtig geworden, enig!’

Kijkje backstage:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF