fbpx

Ellemieke Vermolen over haar band met Ibiza: ‘Het eiland heeft veel met me meegemaakt’

Het was het eiland waar ze een eigen huis had en waar ze altijd met haar gezin vakantie vierde, hoorde dat ze zwanger was van haar bij de geboorte overleden zoontje Josha, waar ze trouwde en weer nieuwe energie vond na haar scheiding. Ellemieke Vermolen zal altijd terugkeren naar Ibiza en nog steeds is er het stille verlangen om er ooit te gaan wonen.

‘Ibiza maakt de innerlijke hippie in mij los. Zodra ik land en voet op de grond zet, voel ik de energie die het eiland geeft. Ik weet niet wat het precies is. Mensen zeggen dat het door Es Vedra komt en dat er veel sterke energiebanen over het eiland lopen, maar Ibiza is een magische plek. Het eiland geeft mij rust, maar ook een enorme positieve energie. Ik kan er goed dingen uitstippelen die ik wil gaan doen en ik krijg er altijd nieuwe inzichten en vind er de kracht om mijn plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Ibiza staat voor mij voor het vrije leven en het leven vieren en contact hebben met mensen die dat ook doen.’

Aarden

21 was ze toen ze er voor het eerst kwam en ze is altijd blijven terugkomen. Een leven vol herinneringen ligt er inmiddels op het eiland. Van de tochten die ze altijd maakte met haar kinderen toen ze nog klein waren naar het kanon op de rots boven Ibiza-stad en hoe ze dan de gouden piraat tegenkwamen, van vakanties in het huis dat ze jarenlang had met haar ex-man Sergio Herman, zijn aanzoek bij Es Vedra, de bruiloftsceremonie bij Cap des Falco en het feest bij Es Torrent, het telefoontje dat ze op het eiland kreeg van haar gynaecoloog die haar vertelde dat ze zwanger was en het hartje van haar later overleden zoontje Josha dat ze voor het eerst hoorde kloppen in het ziekenhuis van Ibiza-stad. ‘Ibiza heeft veel met mij meegemaakt.’ Vaak heeft ze er al over gedacht om zich permanent op het eiland te vestigen. ‘Dat is een groot verlangen geweest, maar ik was toch altijd bang dat het eiland op den duur te klein zou zijn. Ik houd ook van reuring, van de stad. Ik merk ook dat de kinderen nu soms ergens anders heen willen, Ibiza kennen ze al te goed. Ik denk sowieso dat het voor kinderen in de puberteit niet echt leuk is op het eiland en na de middelbare school kun je er niet verder studeren. Maar het verlangen is niet weg en misschien gaat het er ooit nog van komen. Het is een plek waar ik goed zou kunnen aarden.’

Fotografie: Monique Matthijsen

Zomerspecial

Het hele interview met Ellemieke lees je in de nieuwe zomerspecial met het thema ‘Het pure Ibiza’. In de special vertellen ook Chantal Bles, Wulf, Tess de Wolf en Merel van de World Family Ibiza over de bijzondere band die ze hebben met het eiland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF